Chicago, IL
68°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 12mph NNE
Humidity: 52%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 8
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
68°F
66°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

ZASTAVA NA POLA KOPLJA: Trodnevna žalost u čast žrtvama pucnjave u školi na Vračaru!

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da je Vlada Srbije donela odluku o trodnevnoj žalosti na teritoriji cele Republike Srbije zbog tragedije u OŠ “Vladisav Ribnikar” u kojoj je jutros učenik sedmog razreda iz pištolja pucao na đake i zaposlene u školi ubivši osmoro djece i radnika obezbeđenja, i povredivši još šestoro i jednu nastavnicu.

Trodnevna žalost u Srbiji trajaće od petka 5. maja, zaključno sa nedeljom 7. maja, rekao je Ružić i dodao da je nastava danas u popodnevnoj smeni zbog tragičnog događaja biti suspendovana, odnosno da neće biti održava. Ružić je rekao da će od sutra nastava otpočinjati sa minutom ćutanja.

“Izražavam najdublje žaljenje povodom najveće tragedije koja je zadesila Srbiju i naš obrazovni sistem u novijoj istoriji, tragedija koja se dogodila u OŠ ‘Vladisav Ribnikar’. Osmoro dece je nažalost izgubilo život, kao i pripadnik obezbeđenja škole, dok su povređeni učenici i nastavnica hospitalizovani. Decu roditeljima ne može niko da vrati. Događaj se odigrao jutro oko 8.40h, kada je učenik sedmog razreda ove škole izvršio ovaj užasni čin po prvi put u Srbiji. Prsten obezbeđenja koji po našim procedurama jeste normiran i predviđen za škole, postojao je i jutros, funkcionisao je i video nadzor i pripadnik obezbeđenja koji je tragično izgubio život na dužnosti bio je prisutan, kao i što je bio prosutan školski policajac koji je bio u radovnom obilasku”, rekao je Ružić na konferenciji za medije, prenosi Euronews.

PROČITAJTE VIŠE:

KO JE KRIV ZA TRAGEDIJU U ŠKOLI? Šta smo mogli da uradimo juče, a šta treba da uradimo sutra, zapravo – odmah!

STRAVIČNE REČI: Evo šta je ubica iz škole na Vračaru izgovorio prilikom hapšenja!

UBICA BIO ŽRTVA NASILJA: Dečaka koji je izvršio masakr u školi prebacili u drugu smenu zbog maltretiranja!

UHAPŠEN OTAC UBICE SA VRAČARA: Masakr u školi počinjen njegovim pištoljem!

BIO OMILJEN MEĐU ĐACIMA: Ovo je čika Dragan, čuvar koji je ubijen u masakru na Vračaru!

Izvor: Euronews
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE