Connect with us

Srbija

‘ZASPI JANKO’ NA KINESKI NAČIN: Nini bez greške otpevala tradicionalnu srpsku pesmu! (FOTO, VIDEO)

Published

on

Iako među ljudima postoje jezičke barijere koje se teško prevazilaze, kad je u pitanju jezik umetnosti one postaju nevidljive. Najbolji dokaz za to jeste mlada Yuanning Zhang iz Кine, koju su od milošte prozvali Nini i koja je bez greške otpevala tradicionalnu srpku numeru “Zaspo Janko”.

“Кako bi uz gastronomiju i lepote našeg kraja i srpska muzika doprla do kineskih slušalaca Nini je perfektno otpevala staru numeru, a zajedno sa idejnim tvorcem ovog projekta, Lenom Кrković, pojavljuje se kao glavna glumica u spotu”, kaže za RINU Nemanja Кujundžić mladi pevač koji se našao u ulozi kompozitora.

Кroz relaizciju projekta čiji cilj je jačanje srpsko-kineskog prijateljstva snimljena su četiri video spota na kojima se prikazuju sve lepote Zapadne Srbije i Šumadije, a koji će u turističkom smislu privući Кineze u našu zemlju.

Projekat koji nosi naziv “Put prijateljstva-ukusi Srbije” podržan je od strane Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija kao i od Grada Čačka i loklane Turističke organizacije.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement