Chicago
37°
Cloudy
6:38 am7:12 pm CDT
Feels like: 30°F
Wind: 13mph NNW
Humidity: 47%
Pressure: 30.3"Hg
UV index: 3
ThuFriSat
50/48°F
61/37°F
41/30°F

Published 1 year ago

By admin

ŽARKO SE PRESELIO NA DRVO: Starcu dosadio život na zemlji, kaže da su najlepša svitanja među pticama! (FOTO)

Nije retkost da ljudi u penziji reše da se isele iz grada i mirne dane provedu u prirodi. Najčešće odlaze u vikendice po selima, ali Žarko Nešovanović otišao je korak dalje i iz svoje kuće preselio se na obližnje drvo. Кrošnja jabuke postala je njegov novi dom , na kojoj je napravio pravu pravcatu kuću u kojoj može da odmara.

“Od proleća do jeseni ja sam na drvetu. Dok je trajala zima bio sam u kući, ali čim krenu lepi dani ja se vraćam u moje omiljeno mesto prebivališta, iako je kućica mala oko nje uvek ima posla. Ideja je nastala sasvim slučajno, zahvaljujući višku slobodnog vremena. Napravio sam kućicu da mogu da odmaram, ali ne samo ja već i moja supruga”, priča za RINU Žarko.

Malu kućicu opremio je u potpunosti, i kako kaže, dovoljno je samo da donese ćebe i spava kao gospodin na visini zadatka. Iako ju je gradio i za svoju lepšu polovinu, ona mu se na krošnji jabuke ne pridružuje baš tako često.

“Moja gospođa obiđe samo da vidi da li me je vetar preko noći odneo, jer ovde sever može dobro da zaljulja. Šalu na stranu, ja vam ne mogu objasniti kakav je osećaj kada se ranom zorom probudite i čujete crvkut ptica, odmorni za nove pobede”, kazao je Žarko.

On duže od deset godina tokom toplih dana spava na jabuci. Njagova kućica nalazi se na planini Šargan i kaže da će tu boraviti dok god ga zdravlje bude služilo. Napravljena je od čvrstog materijala i izuzetno stabilna. Međutim, ovo nije jedina “građevina” koju je sagradio na drvetu.

“Napravio sam za mog unuka jednu malu kućicu koja mu služi kao učionica za vreme letnjeg raspusta, gde uči biologiju i geografiju. Pored toga iako sam bio Titovo vojno lice sagradio sam minijaturnu crkvu sa zvonikom, kada u nju dolazim da se pomolim ja prvo pozvonim”, dodao je Žarko.

Ali, patent kojim se ovaj planinac diči svakako je bazen u koji je instalirao jedinstven način grejanja i ima tople vode preko čitavog leta.

“Ja sam osmislio to solarno grejanje još pre dvadeset godina koje i danas radi. U svako doba dana i noći možeš se kupati bez problema. Pomoću cevi koje upumpavaju vodu u sistem, a onda preko tajmera se motor aktivira i dostiže temperaturu banjske vode i to je idealno naročito za nas starije koji želimo da se podmaldimo”, kaže kroz osmeh ovaj domišljati penzioner.

Sada kad su temperature sve veće, Žare u predvečerje uzme ćebad, jastuke i noći provodi pod otvorenim nebom . Tu se odmori, kako kaže, za sve pare i nadiše čistog vazduha koji duva sa tri pranine Zlatibora, Tare i Šargana.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)