Chicago
61°
Fair
6:40 am6:45 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 8mph ESE
Humidity: 85%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
MonTueWed
72/63°F
70/61°F
66/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

ZAPLENJENA VELIKA KOLIČINA ORUŽJA: U akciji srpske policije uhvaćeno 300 migranata, učestvovalo preko 800 policajaca!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u današnjoj akciji usmerenoj na suzbijanje ilegalnih migracija u šumskom pojasu prema granici sa Mađarskom pronašli su ukupno 300 iregularnih migranata.

U akciji je učestvovalo 820 policijskih službenika među kojima su pripadnici Specijalne aniterorističke jedinice, Žandarmerije, Interventne jedinice policije, Policijske brigade, Uprave granične policije, Uprave kriminalističke policije, Uprave za tehniku, Antiterorističke grupe i Policijske uprave Subotica.

Takođe, od ukupnog broja migranata 13 je zadržano shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, a protiv 27 će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Tokom akcije, policija je pretragom terena od naselja Hajdukovo ka Staroj karauli, Jasenovačke šume kao i „Omarovog kampa“, pronašla veću količinu oružja – devet automatskih pušaka, lovački karabin sa optičkim nišanom, tri pištolja, kao i 841 komad municije različitog kalibra.

Pronađeni migranti su, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, prevezeni u prihvatne centre gde im je obezbeđen adekvatan smeštaj.

PROČITAJTE VIŠE:

Policija će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas u Subotici, tokom akcije pripadnika policije na suzbijanju iregularnih migracija i razbijanja krijumčarskih grupa koja se kontinuirano sprovodi, da Ministarstvo unutrašnjih poslova neće dozvoliti da bilo ko ugrozi bezbednost građana i njihove imovine.

„Odlučni smo u nameri da se suprotstavimo iregularnim migracijama i ne dozvolimo krijumčarskim grupama da ugrožavaju bezbednost naših građana. Današnja akcija policije samo je još jedna u nizu koja pokazuje čvrstinu te odlučnosti. Bezbednost naših građana za nas je na prvom mestu“, poručio je ministar Gašić.

Ministar je istakao da država Srbija poštuje sva prava migranata u skladu sa međunarodnim konvencijama i ima human pristup prema njima, ali takođe i da zahtevamo da poštuju zakone naše zemlje i ne zloupotrebljavaju gostoprimstvo države i njenih građana.

POVEZANE TEME:

IMA SAMO JEDNU ROĐENDANSKU ŽELJU: Mihajlo (12) se bori protiv teške bolesti, za izlečenje je neophodno 400.000 evra!

SRBIN PREVOZIO MIGRANTE U SLOVENIJI: Bežao policiji 250 na sat, uhvatili ga dok je pokušavao da utekne peške!

“JEDINO SE SRBIJI NE PRAŠTA PROŠLOST”: Amerikanka koja se doselila u Beograd stala u odbranu naše zemlje! (VIDEO)

Izvor: Nova.rs
Foto: MUP Srbije

YOU MAY LIKE