Chicago
37°
Cloudy
6:48 am7:05 pm CDT
Feels like: 28°F
Wind: 12mph N
Humidity: 85%
Pressure: 30.03"Hg
UV index: 2
FriSatSun
41/36°F
39/30°F
45/34°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

ZAHUKTAVA SE AFERA U RTS-U: Policija ceo dan sprovodi istragu u zgradama Javnog servisa Srbije!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova juče su čitav dan proveli u Radio-televiziji Srbije, saznaje Nova.rs.

„RTS već duže vreme angažuje privatne produkcijske firme za proizvodnju programskog sadržaja, a svega tri emisije u svom programu proizvodi Javni servis. U zapisniku sa sednice UO koji nisu zvanično objavljeni, između ostalog, navodi se i to da je najskuplja emisija na RTS kviz u privatnoj produkciji za koji se godišnje izdvaja 55 puta više novca nego za dve najgledanije emisije koje se rade u produkciji Radio televizije Srbije“, objavila je pre nekoliko dana Pištaljka.

Nakon što su u javnost dospeli detalji sklapanja ugovora sa spoljnim produkcijama, za šta stalno zaposleni novinari RTS-a dobijaju dodatne honorare pored redovnih plata, velika bura se podigla u javnosti.

RTS je to demantovao saopštivši da „proizvodi, u proseku, 170 emisija (oko 130 bez Informativnog programa), a ne, kako je predsednik Upravnog odbora Branislav Klanšček dva puta ponovio, samo tri emisije van informativnog programa“.

Na to je reagovao Klanšček kazavši da je „suština svega jeste ono što nije rečeno“.

PROČITAJTE VIŠE:

„Gospodin Dragan Bujošević nije demantovao angažovanje stalno zaposlenih RTS-a u izvršnim produkcijama i njihove zarade koje dobijaju preko tih izvršnih produkcija. I to je suština cele priče“.

U međuvremenu je i predsednik Upravnog odbora RTS-a Branislav Klanšček podneo krivične prijave protiv generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića, ali i Olivere Kovačević, urednice Zabavnog programa Javnog servisa.

Jedan od povoda za prijavu jeste i to što je rukovodstvo RTS u poslednje tri godine platilo 14 miliona dinara, odnosno 120.000 evra, za emisiju „Jedan dobar dan“, koja nikada nije emitovana. Za „nepostojeću emisiju“ i novim budžetom bilo je predviđeno 200.000 evra.

„Bujošević piše da ga Upravni odbor RTS tretira kao „gnjidu“, izražava se neprimerenim rečnikom. A zašto? Zato što na RTS-u kreće raskrinkavanje kad počinjem da tražim dokumentaciju od Poslovne jedinice Produkcija, Finansija, kad tražim izveštaj od odgovornog urednika Dramskog, Zabavnog programa o nepostojećoj emisiji „Jedan dobar dan“, koja je sad prerasla u krivičnu prijavu“, kazao je Klanšček za naš sajt.

Krivična prijava stigla je u Više javno tužilaštvo u Beogradu, a kako Nova.rs saznaje policija je tokom čitavog jučerašnjeg dana „češljala“ RTS.

Posle svega oglasila se i urednica Zabavnog programa Radio televizije Srbije Olivera Kovačević saopštenjem u kojem navodi kako „nisu ni slutili da se mogu obradovati dolasku policije na RTS“, dodavši:

„Dobili smo priliku da bar nekome u ovoj zlonamernoj medijskoj kampanji pružimo dokaze, predamo svu dokumentaciju, ugovore, fakture, iz kojih se jasno može videti da na RTS nema nikakvih zloupotreba, niti kršenja Zakona, kako tvrdi predsednik Upravnog odbora RTS“.

POVEZANE TEME:

AFERA GODINE, KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV DIREKTORA I UREDNICE RTS! Fantomske emisije, milionski honorari, bahate ekskurzije do Beča… sve na račun građana Srbije!

PREDSEDNIK UPRAVE RTS OTKRIVA: Voditeljka državne TV zaradi 15.900 evra za 10 dana!

AMERIČKI AMBASADOR POSETIO RTS: Žao mi je zbog smrti ljudi koji su radili svoj posao u ovom studiju!

Izvor: Nova.rs
Foto: Wikimedia Creative Commons, RINA

YOU MAY LIKE

DŽEJ LO DOLAZI U BEOGRAD! Pevačica doleće privatnim avionom na proslavu srpskog milionera, dobiće 200.000 evra za dva sata!
MLADI NIŠLIJA POGINUO U AMERICI: Izgubio život u udesu, prijatelji prikupljaju novac da vrate telo u Srbiju! (FOTO)
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
UŽIČANKA SLAVICA POSTALA SVETSKA PUTNICA: Obišla 43 zemlje, a zbog jedne stvari joj je Tajland najveće razaočaranje!
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
“SAMO SKINI TO, MOLIM TE”: Milioner putnici u avionu ponudio 100.000$, pod jednim uslovom!
VRHUNAC, PO NAŠKI: Srpska reč za orgazam je nešto najlepše što ćete čuti danas!
SVI SE PLAŠE SRPSKE "DANCING LADY": Misteriozna Beograđanka koja igra u narodnoj nošnji postala svetski fenomen!(VIDEO)