Chicago, IL
37°
Clear
6:25 am5:40 pm CST
Feels like: 28°F
Wind: 14mph S
Humidity: 44%
Pressure: 30.31"Hg
UV index: 0
1 am2 am3 am4 am5 am
37°F
36°F
34°F
32°F
32°F
FriSatSunMonTue
46°F / 36°F
55°F / 45°F
66°F / 52°F
68°F / 43°F
46°F / 36°F

Published 1 year ago

By admin

ZAHTEV SRBIJE PREDAT KFORU: Na prelazu Merdare uručen dokument o povratku srpskih snaga na KiM!

Zahtev Vlade Srbije za vraćanje stotinu do hiljadu srpskih snaga bezbednosti po Rezoluciji 1244 na teritoriju KiM predat je danas Kforu na administrativnom prelazu Merdare.

Podsetimo, Vlada Srbije donela je sinoć odluku da, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, Kforu uputi zahtev za vraćanje do hiljadu srpskih snaga bezbednosti na teritoriju Kosova i Metohije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u emisiji “Četvrtkom u 9” da je odluka donesena jednoglasno, ističući da bi to dovelo do smanjenja tenzija. Međutim, napomenuo je da Kfor verovatno neće prihvatiti zahtev Srbije.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

“Mislim da bi to bilo važno zbog zaštite srpskog stanovništva i pre svega zbog kontrole onoga što oni nazivaju graničnim prelazima, u stvari administrativne prelaze Jarinje i Brnjak i to bi dramatično smanjilo tenzije i do bi bila dobra odluka. Pretpostavljamo na osnovu svega što smo čuli da to neće biti prihvaćeno”, kaže Vučić.

Odluka Vlade Srbije donesena je usled najnovijih tenzija na severu KiM, gde već sedmi dan traju barikade Srba – protestujući zbog hapšenje bivšeg policajca Dejana Pantića i prisustva specijalnih jedinica kosovske policije na Severu.

Situacija na KiM se ne smiruje, jer su predstavnici privremenih prištinskih vlasti nastavili sa hapšenjem Srba. Slađan Trajković uhapšen je sinoć u Bošnjačkoj mahali, u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Jedan je od pripadnika kosovske policije koji su napustili službu.

POVEZANE TEME:

ISPOVEST SINA DEJANA PANTIĆA: Maltretiraju ga jer je Srbin, tražimo elementarna ljudska prava!

SUPRUGA UHAPŠENOG SRBINA POLICAJCA: Prebačen je u Prištinu i optužen za ratni zločin!

PRVA PRESUDA ZA ZLOČINE OVK: Saljih Mustafa dobio 26 godina za zločine nad Albancima!

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen YouTube / e – Mësimi

YOU MAY LIKE