Chicago, IL
55°
Sunny
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 15mph S
Humidity: 32%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
54°F
50°F
46°F
45°F
43°F
WedThuFriSatSun
57°F / 41°F
46°F / 34°F
37°F / 25°F
39°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 1 year ago

By admin

ZAGREVANJE ZA KAMPANJU: Donald Tramp najavio ‘verovatnu’ novu kandidaturu za predsednika!

Bivši predsednik SAD Donald Tramp rekao je da će verovatno učestvovati u trci za funkciju predsednika SAD 2024. godine i da će “u najskorije vreme” objaviti svoj plan.

„Dva puta sam se kandidovao. Dva puta sam pobedio. Drugi put sam bio mnogo bolji, dobio sam milione glasova više 2020. nego 2016, više glasova nego bilo koji drugi predsednik pod mandatom u istoriji. Sada, da bi naša zemlja postala uspešna, bezbedna i veličanstvena, uradiću to ponovo vrlo, vrlo, vrlo verovatno“, rekao je Tramp na skupu u Ajovi.

On je svojim pristalicama poručio da se pripreme i da će uskoro biti novosti.

Prethodno je na nedavnom skupu svojih pristalica u Robstaunu u Teksasu Tramp govorio o svoje prve dve kampanje za Belu kuću – i najavio treću.

„Da bi naša zemlja ponovo bila uspešna, bezbedna i slavna, verovatno ću to morati da uradim ponovo“, rekao je Tramp.

Reč „verovatno“ bi uskoro mogla da nestane iz Trampovih govora. Saradnici bivšeg predsednika tiho se pripremaju za predsedničku kampanju 2024. koja bi mogla da bude pokrenuta ubrzo nakon kongresnih izbora sledeće nedelje, dok Tramp pokušava da iskoristi očekivane pobede republikanaca kako bi postao prvi kandidat za nominaciju svoje stranke, prenosi agencija Asošijeted pres.

„Verujem 95 odsto da će se kandidovati“, kaže Rajns Pribus, bivši Trampov šef osoblja u Beloj kući. Pravo pitanje je, smatra Pribus, da li će drugi glavni kandidati ući u trku. Ako se predsednik Tramp kandiduje, biće veoma teško da ga pobedi bilo koji republikanac.

Tramp je, prema rečima bliskih saradnika, željan da se vrati u političku igru. Mada je pričao o toji ideji još pre nego što je napustio Belu kuću, saradnici i saveznici sada veruju da će period od dve nedelje posle izbora 8. novembra biti mogući trenutak za saopštenje o tome, iako upozoravaju da on još nije doneo odluka i da bi – kao i uvek kada je Tramp u pitanju – stvari mogle da se promene, posebno ako se rezultati izbora odlože zbog ponovnog prebrojavanja glasova ili mogućeg drugog kruga izbora u Džordžiji.

Međutim, i dok su u toku diskusije o potencijalnim mestima i datumima za zvanično saopštenje o pokretanju kampanje, Tramp nastavlja da nagoveštava mogućnost da saopšti svoje namere na jednom od skupova koje je planirao. Pripreme dolaze u trenutku kada Tramp pojačava svoje napore da pomogne kandidatima za Kongres u poslednjim nedeljama uoči izbora, nadajući se da će povratiti pozicije republikanaca u Kongresu kako bi stvorio zamah za svoju kampanju.

Tramp je dramatično povećao svoje donacije nakon što se suočio sa kritikama da nije finansijski dovoljno pomogao svojim favorizovanim kandidatima. Njegov nedavno pokrenut MAGA Inc. super komitet za političku akciju je sada potrošio više od 16,4 miliona dolara na oglase u nekoliko ključnih država, prema firmi za praćenje oglasa AdImpact, uz dodatna ulaganja koja se očekuju do dana izbora.

Tramp nastavlja da drži skupove u znak podrške određenim kandidatima, sa 30 skupova do sada u 17 država, zajedno sa desetinama virtuelnih skupova i više od 50 skupova za prikupljanje sredstava.

Trampov “Save America” komitet za političku akciju kaže da je prikupio skoro 350 miliona dolara u ovom izbornom ciklusu za republikanske kandidate uključujući prikupljanje sredstava na internetu.

Dok je Trampov tim identifikovao potencijalne aktiviste za izborne štabove u ključnim državama, prema njegovim saradnicima, njihovo angažovanje još nije počelo. Očekuje se da će Trampova izborna kampanja, barem u svojim ranim mesecima, zadržati sedište na Floridi i ličiti na njegovu sadašnju političku operaciju, koju nadgleda mala grupa savetnika.

Kampanja za predsedničke izbore 2024. će faktički početi kada se birališta zatvore 8. novembra, a potencijalni kandidati proveli su mesece pažljivo postavljajući temelje za svoje očekivane kampanje. To uključuje guvernera Floride Rona DeSantisa, koji se smatra Trampovim najjačim rivalom i koji ima široku mrežu donatora. Drugi mogući kandidati, senator iz Teksasa Ted Kruz, senator sa Floride Rik Skot i senator iz Arkanzasa Tom Koton, agresivno su podržavali svoje favorite na kongresnim izborima, kao i bivši potpredsednik Majk Pens, bivši državni sekretar Majk Pompeo i bivša ambasadorka u UN Niki Hejli.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Mediji
Foto: Printscreen YouTube / KPRC 2 Click2Houston

YOU MAY LIKE