Published 3 months ago

By Serbian Times

VUČIĆ POVODOM NAPADA NA DECU NA KOSOVU: “Kurti ima podršku pojedinih zemalja Zapada da kreira kriminalnu situaciju i maltretira Srbe!”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se naciji iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike.
Obraćanje predsednika počelo je u 10 časova.

Želeo sam da se obratim na poseban način, a da makar jedno ili dva pitanja je izbegnem pre svega o situaciji na KiM – započeo je predsednik i dodao:

Juče su brat i sestra u selu Žitkovac, opština Zvečan, takozvane kosovske policije Kristijana su udarali i vukli po zemlji. Kada je došla njihova majka, Marija sa kojom sam jutros imao priliku da razgovaram, zatekla je kako joj sina drže na zemlji i ćerku bosu, koja je od stresa kolabirala. Ti policajci su rekli da su zaustavljali sve sa kacigama i kapama, vozili su kvad, oni su mislili da su to veliki terorosti… imaju i manjeg brata, možete misliti kakav je to šok za ceku porodicu.

Mnogo godina unazad pokušavamo da na svaki način sačuvamo mir i stabilnost, naša zemlja je dala od sve od sebe da to tako bude, da čuvamo mir i da zemlja najbrže napreduje od svih. To su činjenice. Koliko god da smo se trudili da budemo odgovoran partner zapadnim silama, sasvim otvoreno kažem nikada nas nisu na takav način posmatrali, uvek bismo bili mi krivci, pa makar nikakve krivice nemali.

Kako kaže, nijedan Albanac nije upucan ili ranjen.

Stefan i Miloš su upucani u Gotovuši od strane Kurtaja. Kada neko želi da puca na Badnji dan i rani dvoje dece, pretpostavlja se da neće skoro izaći iz pritvora. Taj čovek je u tobožnjem kućnom pritvoru.

Vučić je naveo i ostale slučajeve ranjavanja Srba za koje niko nije odgovarao.

Dolazimo do onoga što je neverovatno ali istinito – Kurtijeva policija upucala je Dragišu Galjaka sa dva metka u leđa. Jel možete da verujete da uopšte nema istrage po tom pitanju. Ne postoji nijedna teritorija u svetu koja takvo delo ne goni po službenoj dužnosti. Petrović i Obrenović su uhapšeni istog 29. maja, oni ništa nisu uradili. Vojnici NATO su sami rekli da oni ništa nisu uradili. Ali su ih predali kosovskoj policiji, i oni to, kako kažu, moraju da urade po njihovim zahtevila. Prošlo je 20 dana, svakog dana smo pitali za te ljude. Kada su privedeni u Prištinu, jedno lice je bilo unakaženo, neću da govorim o rečenicama “ko si ti da prelaziš iz islama u pravoslavlje” – rekao je predsednik i dodao:

Dečko je rekao da su ga isprebijali, a oni su rekli da su ga takvog dobili od NATO. Iako ih NATO pipnuo nije. Znate li kakav je izveštaj do kojeg se dočepala kancelarija za KiM, Euleksov? Kada ih pitanje zašto držite te ljude, zašto dozvoljavate, oni kažu mi to pažljivo pratimo. U tom dokumentu ne piše ništa. Ispisali su nam šta piše u 4 člana tzv. prištinskih zakona i pojma nemaju. Ispoštovali birokratsku formu i baš ih briga za Srbe. Uhapsili su Spasića i Vlaškovića zbog tobožnjeg napada na novinare. Pogledajte šta oni rade – Kurti kreira kriminalnu situaciju u kojoj maltretira sve građane srpske naionalnosti – kaže Vučić.

Mislio sam da to radi sam, sada tznam da ima podršku pojedinih zemalja zapada. Dovodi neke bezveznjakoviće koji nikakav legitimitet nemaju sa 1 posto u Leposaviću. Dovedu bolumentu svojih novinara da tamo provociraju ljude. Spasić pušta muziku dečko, radi honorarno u bolnici. Usudio se da kaže omiljenom novinaru Aljbina Kurtija da skloni telefon, pipnuo ga nije. Zato je uhapšen i određen mu je pritvor. A Euleks “pomno prati!”. Lažovi jedni, jedino što hoćete da pratite je kako Srbi da budu proterani – rekao je Vučić.

Dodaje da Vlašković nije bacio kamen za šta se tereti.

I da jeste, vi ste krivi, a ni to nije.

Kada su u pitanju Albanci koji pređu administrativnu liniju, tu je sve apsolutno i Srbija će se suočiti sa teškim posledicama. Prete i direktno i posredno našoj zemlji. A onda su čak rekli da će od toga da prave mali Račak, pa su krenuli sa pričom da oni imaju loš tretman, a ja im kažem da to ništa nije tako, piju koka kolu, jedu tortu, niko ih ne bije. Ne ne, vi Srbi ste krivi. Onda smo mi uputili pismo Euleksu u kojem smo rekli nešto najpoštenije na svetu. Jedini ko tu nije bio nekorektan su NATO komanda i vojnici. Mi smo im uputili ponudu – napisali u poslednjem pasusu, da su policijski službenici koji su uhapsili ova lica, spremni da se podvrgnu poligrafskom ispitivanju o lokaciji koja nije na teritoriji AP KiM i okolnostima hapšenja. Ajde vi stručnjaci iz Euleksa, iako vam to nije mandat, donesite vašu mašinu i stručnjaka. Ispitajte ih poligrafski kako su ih uhapsili i na kojoj teritoriji – kaže Včić i dodaje:

Kako smo došli do toga da samo Srbi budu upucavani i da to nikoga ne interesuje, i da se uvek govori o deeskalaciji i dve strane. Posebno hoću da se zahvalim našim mađarskim prijateljima, ali i jednoj zemlji koja pokazuje više fer odnos u okviru Kvinte nego ranije – to je Italija. Oni imaju balansiraniji stav nego ranije i hvala im na tome. Ostalo, bolje da ne pominjem. Ono što im tražimo sve vreme – povucite lažne gradonačelnike iz opština koje im ni po čemu ne pripadaju, povuicite specijalne snage sa severa Kosova, ne maltretirajte ljude i ne upucavajte ih više, i pustite sve nevine Srbe. Kažete za Luneta da je ozloglašeni vođa kriminalaca sa severa Kosova, takođe Božovića, a sumnjiče se za “težak zločin”, da su bili ispred izborne komisije kada su oni divljali i želeli da uđu, a šta su uradili, ništa – bacili petardu. Kako izgleda zapadni model laži o Srbiji? Podsetiću vas na voz – šta je bio problem sa vozom. Pisala je na njemu jedna odvratna reč “Srbija”, a ne sme da piše Srbija, i što su unutra bile freske Belog anđela oslikane u jednom od vagona – težan zločin – kaže on.

On nije došlo ni do 30 km od administrativne linije, ali je o tome pisalo kao da smo ušli sa 5000 tenkova. Ovo je samo primer kako to rade. A kada su krenule barikade zbog hapšenja našeg naroda, šikaniranja i maltretiranja, onda je glavna vest bila da je neko bacio šok bombu na Euleks, i onda mi tri dana slušamo gluposti o petardi. Vi upucavate, hapsite ljude, ubijate boga u njima, pa nikom ništa. Šta vi hoćete, koga lažete? Jel tako vršite monitoring ? Jeste ga tako vršili i u Makedoniji? Oružana pobuna Albanaca u Makedoniji 2001. godine. Kako krene istog sekunda se javljaju Solana i Fejt i obezbeđuju primirje. Fejt poziva da se amnestiraju svi pobunjenici, ubili 75 pripadnika bezbednosti i svi su amnestirani. Srbi koji sede mirno, koje vi uvučete, ne možete da izvučete iz pritvora mesecima. Ali su oni kriminalci, zato što su Srbi. Tako se vodi hibridni rat protiv Srbije, i na zapadu i u Beogradu, da se vrši dodatna kriminalizacija Srba sa severa, da nekome ne bi palo na pamet da traži zaštitu za te ljude. Posebno su vođe Srba uvek kriminalci. I onda pravite pogodno tle, i onda ovo možete da radite. Ja vas pitam šta je optužni akt protiv ovih ljudi. Kažete Lune kriminalac. Kriminalac ti tata, i tebi Svećija i tebi Kurti, sram vas bilo! – rekao je Vučić.

Što se naših odluka tiče, donosićemo ih sami. Što se iče dijaloga, potpuno je besmislen. Kad budete naučili nekog da razgovara, onda ćemo da razgovaramo. A do tada neka oni razgovaraju, imaju monitoringa koliko hoće. Trajković – svi Albanci kažu da nije počinio nikakav zločin.

Hteo sam svim građanima da kažem da veruju svom rukovodstvu.

PROČITAJTE VIŠE:

INTERVJU, LANMI MIAMI, SRBIN U PORNO HOLIVUDU: Ljubim ruke svojim partnerkama, trudim se da predstavim Srbiju u najboljem svetlu! (VIDEO)

POTRESNA ISPOVEST ČUVENOG GRADE (73) IZ ČIKAGA: Mi Srbi smo toliko moćni da bismo mogli da vladamo Amerikom, ali nam fali sloga (VIDEO)

NOLE O SRBIJI I MASOVNIM UBISTVIMA: “Mi jesmo nebeski narod, imamo genijalne ljude, ali moramo da pobedimo razdor…”

Izvor: Informer
Foto: Mondo

YOU MAY LIKE