Chicago, IL
37°
Sunny
6:01 am7:37 pm CDT
Feels like: 28°F
Wind: 12mph W
Humidity: 53%
Pressure: 30.24"Hg
UV index: 0
9 am10 am11 am12 pm1 pm
39°F
43°F
43°F
45°F
46°F
SunMonTueWedThu
61°F / 41°F
66°F / 52°F
61°F / 41°F
48°F / 37°F
55°F / 46°F

Published 2 years ago

By admin

VUČIĆ HTEO PRIVATNO U POSETU JASENOVCU: Hrvatska zabranila dolazak, tvrde da želi da ‘izazove haos’!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je privatno danas da poseti Jasenovac i Pakrac, ali mu hrvatske vlasti neće dopustiti ulazak u zemlju, piše Jutarnji list.

Vučić je, prema izvorima tog lista, kontaktirao predsednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatni posjet Jasenovcu, mestu na kojem se za vrijeme NDH nalazio ustaški koncentracijski logor u kojem su stradali brojni Srbi u Drugom svetskom ratu.

“Pupovcu je navodno rekao da dolazi u privatni posjet Hrvatskoj i ako želi da mu se može i on pridružiti, a ako smatra da to treba, da obavijesti i hrvatsku Vladu. Pupovac je, jasno, rekao premijeru Andreju Plenkoviću da ga je Vučić kontaktirao, a u Vladi su ostali konsternirani načinom na koji je srpski predsednik planirao da napravi haos u Hrvatskoj”, piže Jutarnji list.

Kako se u tekstu navodi, bez službene obavesti hrvatskim vlastima, bez koordinacije s ambasadom, Vučić je hteo da predje granicu iz Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske i da dodje u Jasenovac oko 11 sati, a potom oko 14 sati i u Pakrac.

“Ovdje je očito, smatraju u (hrvatskoj) Vladi, bila namera da se isprovocira hrvatska strana uoči godišnjice Oluje, a da onda srpski predsednik može u svojoj zemlji da glumi žrtvu jer mu Hrvati nisu dopustili ulazak u zemlju”, dodaje Jutarnji list.

Sagovornik lista iz vlade Hrvatske navodi da Vučić nije poštivao nijedan protokol, sve je hteo da napravi mimo procedura i pravila o diplomatskim odnosima, hteo je sa svojim TV ekipama da predke hrvatsku granicu, ali premijer Plenković i Vlada jasno su rekli ne.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Agencije
Foto: Printscreen Instagram @buducnostsrbijeav

YOU MAY LIKE