Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 84%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

VREMENSKE NEPOGODE ŠIROM SRBIJE: Poplave u Čačku, Požegi i Priboju, jak grad uništio maline u Ivanjici! (FOTO)

Nezapamćeno nevreme tokom popodnevnih sati pogodilo je opštinu Priboj. Velike količene padavina koje su se izručile na teritoriju ovog grada, ostavile su pod vodom sve raskrsnice.

-Za manje od pola sata sve je bilo pod vodom. Velike kiše i slabi odvodi doveli su do potapanja svih raskrsnica u gradu. Na glavnom parkingu izmedju tri solitera, formiralo veliko jezero i sva parkirana vozila su se našla u vodi. Ljudi ne mogu lako prići do njih, kaže za RINU Dragan Matović iz Priboja.

Obilne padavine nisu zaobišle ni užički kraj, a u selu Volujac došlo je do izlivanja Volujačkog potoka.

-Na pojedinim mestima korito je jako plitko i na tim kritičnim tačkama je došlo do izlivanja. Još uvek nemamo informacije da li je na terenu došlo do plavljenja pojedinih domaćinstava. Usled ogromne količine padavina nivo Volujačkog potoka raste, sve vreme prati se situacija. Meštane Turice smo obavestili o mogućem nadolaženju tog potoka, ali nadamo se da će sve proći bez većih problema, rekao je za RINU Zoran Militarov načelnik sektora za vanredne situacije u Užicu.

Užičani su zbog jakog nevremena koji je zadesio njihov grad na kratko ostali i bez električne energije u pojedinim selima.

Usled ogromne količine vode i kiše koja je pala za kratko vreme, potopljene su i pojedine ulice na gradskom području Užica, a pod vodom su se našli i parkirani automobili.

Poplavljena domaćinstva oko Čačka i Požege

Jaka kiša koja je tokom večernjih sati pogodila teritoriju Čačka ponovo je izazvala velike probleme meštanima okolnih sela, a došlo je do izlivanja bujičnih potoka u selu Viljuša na starom putu Čačak- Kraljevo gde Saobraćajna policija reguliše saobraćaj. U ovom kraju i brojne oranice su pod vodom.

-Došlo je do izlivanja Bresničke reke u selu Bresnica, gde je poplavljeno jedno domaćinstvo. Za sada ne zamo da li je voda ušla i u stambene objekte. U MZ Viljuša i Trnava takodje je došlo do izlivanja, a najkritičnije je kod manastira Trnava i tu su poslate ekipe”, rekao je za RINU Bratislav Zečević, načelnik štaba za vanredne situacije grada Čačka.

Usled obilnih padavina u kratkom vremenskom intervalu i magistralni put Čačak – Kragujevac našao se pod vodom.

Olujno nevreme zahvatilo je i opštinu Požega, na čijoj teritoriji je opet došlo do izlivanja manjih bujičnih potoka.

Strahovito nevreme pogodilo Ivanjicu

Meštane udaljenih ivanjičkih sela Kušići, Opaljenik, Bela Crkva.. ponovo je zadesilo strahovito nevreme. Grad veličine oraha obeleo je puteve i livade za samo par minuta, a ogromna šteta pričinjena je ponovo na putnoj infrastrukturi i malinjacima u kojima je berba crvenog zlata već počela.

-Ponovo imamo istu muku. Tamo gde su bili kanali 30 centimetara voda je prekopala i sada su dublji od pola metra. Do mnogih domaćinstava može se prići samo terenskim vozilima i traktorima. Obilne padavine su po ko zna koji put pogodile Ivanjicu, a ni od prethodnog nevremena nismo se oporavili, kazao je prvi čovek ivanjicke opštine Momcilo Mitrovic za agenciju RINA.

Iako je apokalipticno nevreme stalo, razmere nove katastrofe još uvek se sagledavaju.

-Nemamo izveštaj sa teritorije cele opstine. Čekamo da dobijemo informacije o stanju na terenu u selima oko mesta Močioci jer tamo nema telefonskog signala, jer je grom gadjao u repetitor, zaključio je Mitrović.

On dodaje još u prvom naletu stigla pomoć od resornih ministarstava u vidu nafte kako bi što brže prebrodili novonastale probleme.

POVEZANE TEME:

VELIKI USPEH KRAGUJEVAČKOG GIMNAZIJALCA: Sava predstavlja Srbiju na Svetskoj fizičkoj Olimpijadi u Tokiju!

DA ŠUMADIJOM UVEK FRULA SVIRA: Milijan iz Kanade donirao deci 50 tradicionalnih intrumenata! (FOTO)

“CILJ JE ŠIRENJE ETNIČKE MRŽNJE”: SPC oštro odgovorila britanskoj poslanici na optužbe o švercu oružja!

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE