Chicago, IL
63°
Clear
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 0mph NW
Humidity: 74%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
61°F
63°F
64°F
68°F
72°F
SunMonTueWedThu
68°F / 57°F
82°F / 63°F
81°F / 61°F
72°F / 55°F
73°F / 57°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

VRATIO JOJ SE OSMEH: Lekari oduševljeni napretkom devojčice koju je otac držao zarobljenu u stanu!

Zdravstveno stanje devojčice (8), koju je otac otac Uroš Pašajlić pet godina držao zarobljenu u stanu u naselju Mirijevo iz dana u dan je sve bolje, i kod nje je primetan neverovatan napredak, prenosi Telegraf.

Kako saznajemo, devojčica je potpuno stabilnog zdravstvenog stanja, odavno je van životne opasnosti.

-Iz dana u dan sve bolje napreduje – naveo je izvor.

Devojčica se da podsetimo, otkako se saznalo za ovaj slučaj krajem marta nalazi u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici. Nadljudski napori lekara učinili su da se dete koje je bilo izgladnelo, neuhranjeno i dezorijentisano, gotovo pa potpuno oporavi.

Ministarka za brigu o porodica Darija Kisić, takođe je prošle nedelje izjavila da je devojčica dobro, i da je za nju pronađena je hraniteljska porodica u koju će biti smeštena nakon lečenja.

-Osmeh se vratio na njeno lice, ona je još uvek smeštena u Tiršovoj i fizički napreduje svakog dana. Biće potreban duži vremenski period i psihološka podrška za oporavak. Imamo plan za njen oporavak – rekla je Kisić u Skupštini Srbije.

Pred sudom je pokrenut postupak lišavanja roditeljskog prava oba roditelja deteta.

Podsećamo, policija je devojčicu (8) našla zaključanu u stanu u Mirijevu 27. marta, a otac je sutradan uhapšen. Devojčica nije bila upisana u školu, bila je potpuno nevidljiva za sistem.

Za sve se saznalo kada je Pašajlića prijavila njegova partnerka policiji, koja je takođe trpela nasilje, ali uspela da pobegne iz stana.

Devojčicu je našla policajka koja je u jednom trenutku opisala za medije sa kakvim se užasom srela dok je ulazila u stan.

-Bilo je mračno. A kada smo ušli u kupatilo iz kade je izvirila devojčica, bila je jako mršava, jedva je sedela – rekla je ona.

Još je u porodilištu (2015) prijavljeno da se roditelji o detetu ne brinu adekvatno.

U toku istrage ispitana je i majka devojčice, kao i policajke koje su bile na uviđaju.

PROČITAJTE VIŠE:

Prema nezvaničnim informacijama policajka je opisala sa kakvim užasom se srela dok je ulazila u stan.

“Bilo je mračno. A kada smo ušli u kupatilo iz kade je izvirila devojčica, bila je jako mršava, jedva je sedela”.

Majka devojčice koja je nađena u kadi, N. T. rekla je da nije viđala Lanu jer joj je Uroš to stalno branio i govorio joj da ima sve što joj treba za život.

Inače, N. T. se lečila na Klinici za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”.

Uroš Pašajlić se na saslušanju branio ćutanjem, a jedino što je izjavio je da je zavisnik od alkohola i droge.

Tim povodom, naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje iz čijeg nalaza proizlazi da je Pašajlić bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola. Takođe je pribavljena medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Naime, nakon što je 24. aprila izvršen pretres stana na Zvezdari u kome je pronađena devojčica, dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim Urošem Pašajlićem koji se dao u bekstvo, te je okrivljeni 4 dana kasnije pronađen, uhapšen i doneto je rešenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 48 časova. Nakon saslušanja, na predlog tužilaštva, Prvi osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se prema okrivljenom određuje pritvor u trajanju od 30 dana po svim zakonskim osnovima i isti je dana 26. aprila produžen rešenjem sudije za prethodni postupak za još 30 dana.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti Obavezno lečenje narkomana i Obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka, a takođe će ispitati da li je eventualno neko lice pomoglo okrivljenom nakon izvršenja krivičnih dela, te utvrditi da li su se u radnjama tog lica stekla bitna obeležja krivičnog dela Pomaganje učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

POVEZANE TEME:

HEROJSKI PODVIG VASPITAČICE: Oborio je auto, ona prvo sklonila uplašenu decu na sigurno!

POLICIJA PRONAŠLA NELEGALNO ORUŽJE: Uhapšen ujak masovnog ubice iz Mladenovca!

NAKLON DO PODA: Srpska atletičarka ruši sve rekorde, dok se istovremeno bori sa dijabetesom! (FOTO)

Izvor: Telegraf
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE