Chicago
27°
Clear
7:01 am5:06 pm CST
Feels like: 16°F
Wind: 16mph NW
Humidity: 52%
Pressure: 30.28"Hg
UV index: 0
FriSatSun
10/7°F
39/32°F
39/27°F

Published 09:45

By admin

VOŽNJA VREDNA OLIMPIJSKOG ZLATA: Jamajčanin kasnio na trku, Srpkinja mu platila taksi i tako ispisala istoriju! (FOTO)

Hansle Parčment, reprezentativac Jamajke u disciplini 110 metara sa preponama, uspeo je da napravi pravo malo sportsko čudo i dođe do zlata, ali toga ne bi bilo da mu se putevi nisu ukrstili sa jednom volonterkom srpskog porekla.

Jamajčanin je na dan polufinalne trke ušao u pogrešan autobus, a nakon što je stigao na mesto na kom nije trebalo da bude, shvatio je da ne postoji način da stigne do stadiona na vreme kako bi učestvovao u polufinalu.

„Rekli su mi da moram da se vratim u Olimpijsko selo i da uzmem drugi autobus kako bih stigao do stadiona. Da sam tako uradio, ne bih imao vremena ni za zagrevanje.“ Parčment je potom pokušao da uhvati jedno od motorizovanih vozila, ali je umesto pomoći naišao na odbijanje i opravdanja da je „bilo potrebno da rezerviše vozilo unapred“.

Tada je na scenu stupila Tijana Stojković, 25-godišnja Japanka srpskog porekla.

„Video sam ovu volonterku i morao sam da je pitam. Naravno, ona nije mogla da uradi ne znam koliko, ali mi je dala nešto novca kako bih uhvatio taksi povezan sa Igrama. Tako sam stigao na vreme za zagrevanje, takmičio sam se i to je strava“, otkrio je Parčment.

Kada su novinari portala Jamaica Observer stupili u kontakt sa njom, rekla im je da „nije uradila ništa specijalno“:

„Da sam bila u njegovoj situaciji, i ja bih tražila pomoć. Jedino što sam mogla da uradim jeste da mu pomognem. Uradila sam ono što bih ja želela da sam se našla u takvoj situaciji“, rekla je ona u izjavi za ovaj portal.

Po osvajanju zlata Jamajčanin ju je potražio, pronašao je na istoj stanici gde mu je pomogla, zahvalio joj na pomoći i vratio joj novac.

Ona se ubrzo pohvalila poklonom koji je dobila od Parčmenta:

„Hvala vam svima. Ovo je poklon od Hanslea. Hvala ti, dragi Hansle“, napisala je ona uz fotografiju u majici koju je dobila od atletičara sa Jamajke.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube Reality over mentality; Printscreen Instagram @d_treefairy

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREDRAG SVE ODUŠEVIO DUHOVITIM PESMAMA: Mladi Trebinjac piše poeziju, svira gusle, jaše konje i poručuje: U selu je spas! (VIDEO)