Chicago
64°
Mostly Cloudy
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 1mph ESE
Humidity: 84%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
77/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 years ago

By admin

‘VOLEO BIH DA SAM SRBIN’: Američki glumac se preselio u Beograd i ne planira da se vraća u SAD!

Američkog glumca iz Njujorka Adama Davenporta pandemija korona virusa dovela je spletom okolnosti u Beograd jer je većina evropskih zemalja bila zatvorena za putovanja i normalno funkcionisanje.

U međuvremenu je rešio da ostane da živi u Beogradu, a pokrenuo je posao i naučio da na našem jeziku kaže: “Voleo bih da budem Srbin”!

“Ovde sam sada već godinu dana. Upravo sam obnovio svoju boravišnu dozvolu i voleo bih da budem ovde dovoljno dugo da dobijem pasoš. Mislim da je na izvestan način Beograd zapravo balkanski Njujork. Kultura me neverovatno privlači, a sviđa mi se arhitektura jer predstavlja mešavinu stare Evrope i brutalističkog stila”, rekao je Davenport za Kurir televiziju.

Objašnjava da je stekao brojna prijateljstva i da je shvatio da su Srbi prijateljski nastrojeni. Mnogo mu se dopada domaća hrana i to posebno sarme.

“Srbi su ponosni na svoju kulturu i nasleđe”, smatra glumac iz Njujorka sa beogradskom adresom.

Devenport se upoznao i sa prilikama na srpskoj estradi.

“Izgleda da živim nekoliko ulica dalje od Cece, ali je još nisam upoznao!”, otkrio je on.

Dok polako osvaja Balkan, radno je angažovan na projektu Radoša Bajića o misiji Halijard i ne krije oduševljenje svojim kolegama.

“Priča je o britansko-američkim pilotima koji su bili zaglavljeni u Srbiji tokom Drugog svetskog rata. Srbi su ih čuvali na sigurnom i mislim da je to odlična priča koju mnogi ljudi ne znaju iz istorije. Smatram da treba da redefinišemo sliku o Srbima u medijima”, poručuje.

Dodaje da je imao priliku da upozna Srđana Todorovića koji je glumio u ostvarenju “Mi nismo anđeli” što je bio prvi srpski film koji je pogledao. Takođe otkriva da mu se dopada i Nikola Kojo koji ga neodoljivo podseća na Roberta De Nira.

“On je kao srpski Robert De Niro, voleo bih da radim sa njim”, priznaje Amerikanac.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Instagram @iamadamdavenport

YOU MAY LIKE