Chicago
73°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 5mph E
Humidity: 69%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
SatSunMon
73/59°F
70/63°F
70/61°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

VOLA OD 600 KILA VRTI KAO PILE: Sanja je zvezda Guče i jedina žena u Srbiji koja obrće bika na ražnju! (FOTO)

Sanja Nikolić iz Smederevske Palanke je po struci soabraćajni inženjer, ali ju je čitava Srbija upoznala tokom prošlog Sabora trubača u Guči kada je na ražnju okrenula i kao od šale ispekla vola od pola tone.

Dobra tradicija se ne menja, tako da je ova mlada žena opet zaokupila pažnju prisutnih na kom se sada peće bik od celih 570 kilograma. Iako su je mnogi sumnjičavo zagledali pitajući da li jedna dama može sve to sama, ona ih je demantovala svojom veštinom.

-Žene mogu sve, pa tako i da ispeku vola od preko pola tone. Peče se od nekih 10 do 12 sati, kada je gotovo skida se sloj po sloj, dinsta se u saftu, zatim vadi, seče i servira sa dinstanim povrćem. vi koji ga probaju kažu da im je to posle omiljeno pečenje. Teško ga je staviti na ražanj, ali zato svaki trud vredi, kaže Sanja za RINU.

Sve finese ovog posla ova vredna žena, kako kaže, naučila je od svog oca i tako nastavila porodičnu tradiciju. Sanja je jedina žena u Srbiji koja peče vola, kaže da je u početku bilo začuđenih pogleda ali da se sa svim predrasudama uspešno izborila.

“Svake godine imamo svoje stalne mušterije koje uvek dolaze kod nas da jedu meso od pečenog vola. U početku nije bilo lako, jer treba ispeći toliko mesa ali sam sve kulinarske tajne brzo usavršila. Vidi se kad je meso gotovo, sočno i spremno za serviranje”, kaže Sanja.

Porcija ovog delikatesa malo je skuplja od porcije svinjskog ili jagnjećeg pečenja, ali oni koji ga probaju kažu da vredi svaki dinar.

POVEZANE TEME:

SRPSKA TRADICIJA ZA CEO SVET: Počeo Sabor u Guči, najveća i najluđa smotra trubača na planeti! (FOTO, VIDEO)

OBOŽAVA PEČENJE I RAKIJU: Liz se pre 3 godine doselila sa drugog kraja sveta, evo zašto joj je u Srbiji bolje nego u Australiji! (VIDEO)

“OČI SU MI ZASUZILE, NISAM MOGLA TO DA IZDRŽIM”: Mušterija jednim gestom rasplakala Špankinju koja radi u Srbiji! (VIDEO)

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE