Connect with us

Srbija

VOJVODINA POSTAJE ‘SRPSKA KAPADOKIJA’: Spektakularni letovi balonom nova turistička atrakcija! (VIDEO)

Published

on

U opštini Inđija sprema se nova turistička atrakcija – u planu je da se napravi „srpska Kapadokija“.

Ideja je da se oko dvadesetak balona za letenje postave na teritoriji ove opštine, a kao jedna od najboljih lokacija pomenuta je Krčedinska ada.

U okviru pripremnih radnji na realizaciji projekta „Srpska Kapadokija“ na Krčedinskoj adi, prošle nedelje je izveden prvi probni let balonom.

Testirani su slobodan i vezani let, kako bi se na licu mesta mogle oceniti mogućnosti leta u odnosu na opšte meteorološke uslove lokaliteta i uslove tla.

@toindjija

Од јуна следеће године моћи ћете летети балонима ину Србији 🪂🌅

♬ original sound – Champions League

Za sredinu septembra u Ankari i Kapadokiji zakazani su sastanci predstavnika Turističke organizacije opštine Inđija sa turskim partnerima kako bi im se prezentovali zvanični meteorološki izveštaji, uslovi koje propisuje civilno vazduhoplovstvo Republike Srbije i informacije prikupljene na terenu, a potom definisali dalji koraci u realizaciji projekta, pišu Sremske vesti.

Kako se navodi, projekat bi trebalo da bude realizovan od juna sledeće godine.

Krčedinska ada je već sada veoma atraktivna turistička tačka Vojvodine, a uvođenjem ponude letenja balonom na njoj, mogla bi da bude jedna od najvećih turističkih destinacija u Srbiji i šire.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen TikTok

Advertisement