Chicago, IL
64°
Clear
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 2mph S
Humidity: 42%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
59°F
57°F
52°F
50°F
48°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
66°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 48°F
54°F / 45°F

Published 2 years ago

By admin

VODITELJSKI TANDEM ZA PAMĆENJE: Marija Karan i Nikola Đuričko domaćini druge Srpske filantropske gala večeri u Njujorku!

Domaćini druge Srpske filantropske gala večeri u Njujorku biće poznati srpski glumci, Marija Karan i Nikola Đuričko. Voditeljski tandem gala večeri svoje karijere gradi na dva kontinenta, u Srbiji i u Americi, a zajedno su 2014. godine glumili u kultnom filmu „Kad porastem, biću kengur”.

Drugo Srpsko filantropsko gala veče održaće se 12. novembra 2021. godine u svečanoj sali istorijskog zdanja „Gotham Hall” u Njujorku u organizaciji Srpskog filantropskog udruženja, čiji tim veruje u ljude i njihov potencijal, kao i da je obrazovanje ključ napretka i najbolja investicija u budućnost.

Vođeni time, na drugoj Srpskoj filantropskoj gala večeri prikupljaće se donacije za IT Bootcamp, besplatnu IT školu za prekvalifikaciju u IT sektoru u Srbiji.

Ovaj projekat Fondacije Ana i Vlade Divac već četiri godine pruža mogućnost za društveni napredak pojedincima koji nisu imali priliku za formalno IT obrazovanje i na taj način povećava produktivnost srpske privrede kroz kvalifikovanu IT radnu snagu. Do sada je 995 polaznika upisalo školu, od kojih je njih 458 uspešno našlo zaposlenje u struci, zahvaljujući kursevima koji su fokusirani na praktičnu primenu.

I ove godine biće uručena priznanja pojedincima čiji je dobrotvorni rad doprineo boljitku života srpske zajednice u Srbiji i u dijaspori. Na prvoj Srpskoj filantropskoj gala večeri održanoj 2019. godine nagrade su dobili Anka Erne, za doprinos iz dijaspore, Milorad Jurković svima poznatiji kao stolar Mile za doprinos filantropiji u Srbiji i Zorka Milić za dugogodišnji doprinos srpskoj zajednici u Njujorku.

Pored svog humanog karaktera, ovo veče predstavlja i jedinstvenu priliku da se ljudi srpskog porekla koji žive i rade u Sjedinjenim državama okupe i zajedno uživaju u čarima naše kulture i tradicije, kao i da upoznaju pojedince sličnih afiniteta vođene željom da pomognu i doprinesu očuvanju srpske kulturne baštine.

Srpsko filantropsko udruženje je neprofitna, nestranačka i nereligiozna organizacija sa sedištem u Njujorku, posvećena projektima i inicijativama za osnaživanje srpske zajednice i partnerstvima sa ambasadorima srpske kulture u cilju pružanja mogućnosti onima kojima je to potrebno i očuvanja srpskog nasleđa.

Više informacija o drugoj Srpskoj filantropskoj gala večeri pogledajte ovde.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Promo
Foto: Nebojša Babić

YOU MAY LIKE