Connect with us

Srbija

VLADIKA BAČKI IRINEJ: Omogućiti direktno prisustvo uskršnjoj liturgiji, ne samo preko malih ekrana

Published

on

“Apelujem na sve nadležne, da makar za Vaskrs, možemo direktno, a ne samo preko malih ekrana ili radio-talasa, da pratimo svetu liturgiju”, rekao je Irinej bački, navodi sajt eparhije bačke SPC

Episkop bački Irinej pozvao je danas nadležne da za najveći hrišćanski praznik Uskrs, vernicima omoguće “direktan” način prisustva liturgiji, a ne samo putem televizijskih i radio prenosa, pa makar, kako je naveo, za prvi dan Vaskrsa.

“Apelujem na sve nadležne, da makar za Vaskrs, možemo direktno, a ne samo preko malih ekrana ili radio-talasa, da pratimo svetu liturgiju”, rekao je Irinej bački, navodi sajt eparhije bačke SPC.

On je izrazio nadu da će epidemija početi da popušta te da će biti “dovoljno odgovornosti, zrelosti, a i razumevanja” od državnih vlasti da, kako je naveo, “makar taj prvi dan Vaskrsa proslavimo nešto dostojnije i potpunije nego što smo primorani danas i prethodnih dana”.

Irinej bački je danas, zajedno sa sveštenstvom, bez prisustva vernika, služio liturgiju povodom praznika Cveti – ulazak Isusa Hrista u Jerusalim, u Svetogeorgijevskom hramu u Novom Sadu.

IZVOR: RTV FOTO: Wikipedia

Advertisement