Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SSE
Humidity: 91%
Pressure: 30.14"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

VLADE ĐUROVIĆ PESIMISTIČAN PRED SVETSKO: Pešić je u godinama i nije što je bio, dres više nije svetinja!

Bivši košarkaški trener Vlade Đurović pričao je o reprezentaciji Srbije i njenim šansama na predstojećem Mundobasketu.

-Sve zavisi ko će da dođe, ako se svi odazovu – imamo dobar tim, nema dileme… Pitanje je ko će doći, kako će to ići, hoće li biti povreda… Ja ne mogu da budem optimista. Gledajući na to kako smo prošli na prethodnom Evropskom prvenstvu – nešto tu više ne štima. Nije ni nacionalni dres svetinja kao što je nekada bio. Zamislite ranije da igrač sa 19-20 godina priča da mora da se posveti telu, da iskoristi leto da se spremi, to je u moje vreme bilo sasvim drugačije. Pre je jedva čekao da igra za reprezentaciju – naveo je Đurović u podkastu “Jao Mile”.

On je, zatim, prokomentarisao i selektora Svetislava Pešića.

-Selektor je u godinama i trebalo bi da ima pomoćnike koji imaju hrabrosti da mu kažu da uzme tajm-aut posle šest primljenih uzastopnih poena, da savetuju zonu i tako dalje. Niko od njih ništa ne može da mu kaže, a on je u godinama da nije svestan kao nekada. Nije tako brz u odlukama kao pre. Odličan je trener, osvojio je sve, ali ima 74 godine. Ja sam stariji od njega i već dugo se ne bavim ovim poslom. Po reakcijama, možda bih bio i brži od njega. To neko drugi treba da mu kaže i zato mu ja sada kažem – treba da bude okružen mladima i spremnijima. Tako je i Obradović rekao da su njegovi pomoćnici vrh. Svi u Partizanu skaču, a u reprezentaciji pomoćni treneri su tu i zadovoljni su tu. Kako ih je selektirao? Mora po stručnosti, a ne po tome koliko mu je pogodan politički – da samo ćuti – rekao je Đurović.

Đurović ima neka dodatna rešanja za budućnost.

-Ja bih rekao da dođe Dejan Milojević preko leta, pa taj Darko Rajaković, zašto da ne? Jeste Pešić ranije bio to što jeste, ali nije u godinama da može da uzme toliku odgovornost na sebe. Pogledajte u Partizanu i Realu kako priskaču treneri. Tvoja dužnost kao pomoćnika je da to uradiš, a ako mu selektor kaže sedi dole – onda ti i ne treba. Prave se odela, plaćaju sobe, a to košta samo da bi sedeli tamo. Moraju da imaju ovlašćenja i da još nešto znaju – kaže Đurović.

POVEZANE TEME:

NASTUP JOKIĆA ZA SRBIJU NEIZVESTAN? Najbolji košarkaš sveta tražio malo vremena, evo kada ćemo znati odgovor!

ODLIČNE VESTI IZ AMERIKE: Dva talentovana NBA Srbina žele da igraju za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu!

NIKOLA MIROTIĆ JE NOVI IGRAČ PARTIZANA: Odjeknula najveća bomba u srpskoj košarci!

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen YouTube / Jao Mile podcast

YOU MAY LIKE