Chicago, IL
39°
Cloudy
7:01 am4:19 pm CST
Feels like: 36°F
Wind: 6mph WNW
Humidity: 65%
Pressure: 30.02"Hg
UV index: 0
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
37°F
36°F
36°F
36°F
36°F
TueWedThuFriSat
41°F / 30°F
41°F / 36°F
52°F / 45°F
57°F / 45°F
46°F / 32°F

Published 1 year ago

By admin

VLADA ODBILA DA KOMENTARIŠE: Prvi čovek Australijan opena najavio ‘povratak najboljih’!

Novak Đoković je prošle godine proživeo pravi pakao i torturu u Australiji, gde je nepravedno bio zatočen nekoliko dana u hotelu užasa sa migrantima, a na kraju mu posle čitave sage sa suđenjem zabranjeno da učestvuje na Australijan openu, gde mu je onemogućeno da brani titulu.

Đoković je dobio medicinsko izuzeće i vizu za dolazak u Australiju, iako nije bio vakcinisan, pošto je imao medicinsko izuzeće jer je preležao korona virus neposredno pre toga.

Međutim, Novaka su političari iskoristili za svoju kampanju pred izbore, pa su se kola slomila na njemu.

Ipak, ta vlast je kasnije platila ceh na izborima, pa je Australija dobila novo rukovodstvo, koje je navodno spremno da Novaku da zeleno svetlo da se vrati u Australiju.

Podsetimo, Novak je u januaru deportovan iz zemlje i prema zakonu u Australiji, onemogućeno mu je da se vrati naredne tri godine zbog toga.

Ipak, to može da se promeni ukoliko ministar za imigraciju Australije pristane na izuzeće. Pošto je Aleks Hok, ministar koji je deportovao Novaka smenjen, postoji velika šansa da novi ministar Endrju Džajs omogući Novaku da napadne 10. Australijan open.

Direktor Australijan opena Kreg Tajli dao je dobre naznake da bi Novak mogao da igra. On je u Melburnu bio na jednom biznis ručku, gde su ga ispitivali i novinari, a tom prilikom je rekao da su na dobrom putu da najbolji igrači sveta igraju u Australiji.

-Na dobrom smo putu da se vrate svi vrhunski igrači. Sada smo u drugačijoj situaciji nego pre devet meseci, mislim da je sasvije drugačije okruženje sa ljudima koji slobodno putuju širom sveta i nadamo se da ćemo imati sve najbolje igrače ovde u januaru.

Ministar je takođe kontaktiran da povodom pitanja da li će pustiti Đokovića u Australiju, ali nije želeo da komentariše to.

Đoković se poslednji put oglašavao oko Australije u maju tokom Rolan Garosa.

-Da čuo sam vesti da se promenila vlast u Australiji. Ali, ne znam ništa o tome da li će mi viza biti vraćena ili će mi biti dozvoljeno da se vratim u Australiju.

U Australiji neće biti Rodžera Federera, koji se nedavno zvanično penzionisao, ali direktor Australijan opena veruje da će Rodžer u nekom momentu doći na ovaj turnir u drugačijem svojstvu.

-Neće biti ovde u januaru, ali ćemo ga vratiti u nekom svojstvu – rekao je Tajli.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen YouTube / Australian Open TV

YOU MAY LIKE