Connect with us

Amerika

VISKONSIN: Dva Srbina iz Čikaga optužena da su prevarili babu (80) da je dobila milion dolara i uzeli joj desetine hiljada $ na ime “poreza”

Published

on

Službenici Policijske uprave grada Two rivers u Viskonsinu podneli su tužbu protiv Ratka Vasilića i Slave Milića zbog moguće prevare 80-godišnje žene-žrtve nastanjene u tom gradu.

Žrtva je rekla da ju je prvobitno u novembru 2019. godine kontaktirao neko ko je tvrdio da je iz izdavačke kuće “Publisher’s Clearing House”. Žrtvi je rečeno da je osvojila milion dolara, ali da mora da plati porez i naknadu pre nego što dobije nagradu. Od novembra 2019. do marta 2020. godine žrtva je dala desetine hiljada dolara muškarcima koji bi dolazili u njenu kuću kako bi od nje naplatili naknade i poreze.

Kada su se 18. marta 2020. godine dva muškarca vratila u kuću žrtve i zatražila dodatnih 4.000 dolara, ona je pozvala policiju, a dvojicu muškaraca su locirali dvojica policajaca i priveli ih u pritvor. Kasnije su osumnjičeni identifikovani kao Ratko Vasilić i Slavo Milić, koji žive u Čikagu.

Policijska uprava Two rivers izvestila je da Vasilić i Milić nisu državljani SAD i da su u SAD došli iz Srbije. Policajci veruju da su Vasilić i Milić deo veće organizovane grupe prevaratana i da je vrlo moguće da postoji više žrtava.

Obojica su prebačeni u zatvor okruga Manitovoc i upućeni u okružno tužilaštvo zbog optužbi za prevaru.

Detektiv Poručnik Viesner je poručio da, ukoliko neko ima bilo kakva iskustva sa Milićem ili Vasilićem, kontaktira policijsku upravu Two rivers na telefon (920) 793-1191.

Izvor/Foto: Seehafer News

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement