Chicago
61°
Mostly Cloudy
5:15 am8:22 pm CDT
Feels like: 59°F
Wind: 9mph N
Humidity: 60%
Pressure: 29.89"Hg
UV index: 0
WedThuFri
70/55°F
70/55°F
73/61°F

Published 4 weeks ago

By Serbian Times

VEŠTAČKA KOŠTA 50.000 EVRA: Nevena je izgubila ruku u tragediji u Mladenovcu, sada joj je potrebna naša pomoć!

Nevena V. (20), iz Dubone kod Mladenovca, teško je povređena pre osam dana kada je Uroš B. iz kalašnjikova ubio i ranio njene vršnjake koji su sedeli i družili se pored seoske škole. Neveni je sada potrebna naša pomoć.

U masovnom ubistvu su u Malom Orašju stradali tinejdžeri M. M, N. S, L. M, A. M. i N. M., dok je nekoliko njih lakše i teže povređeno kada je osumnjičeni došao do spomenika u tom mestu i ispalio rafalnu paljbu. Nakon počinjenog zločina produžio je do Dubone, odakle je i on sam, pa zapucao tom prilikom ubio je mladog policajca M. P. i njegovu rođenu sestru K. P. i njihovog prijatelja D. T. Tom prilikom povređena je i Nevena V. kojoj su lekari morali da amputiraju ruku kako bi je spasili.

Sada se na društvenim mrežama pronela informacija da je njoij potrebna opracija i veštačka ruka kako bi dalje nastavila sa normalnim životom, a njen prijatelj za Kurir je potvrdio tu informaciju.

„Dragi moji, u teškim danima posle tragedije koje su mnoge porodice zavile u crno, želimo da pokažemo solidarnost i da ljubavlju i dobrotom popravimo svet u kojem živimo i u kojem rastu naša deca kako bi ga za njih ostavili boljim nego što je trenutno“, rekao je Nevenin prijatelj, a zatim dodao:

„Predivna Nevena V. koja ima samo 20 godina, u napadu kod Mladenovca 4. maja teško je ranjena. Kao posledica teškog ranjavanja Neveni je amputirana leva podlaktica. Ipak postoji rešenje i za bolji Nevenin život veštačka, bionička ruka koja bi joj život učinila manje teškim i olakšala mnogobrojne probleme, ali je veoma skupa i nedostižna za Nevenu i njenu porodicu jer košta oko 50.000 evra u zavisnosti od težine povrede, a država dotira maksimalni iznos do 11.000 evra“.

PROČITAJTE VIŠE:

Nevenin prijatelj je zamolio sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu devojci tako što bi uplatili novac direktno na namenski račun za pomoć Neveni V.

Detalji računa:

Broj tekućeg računa: 160600000170217589 Banka Intesa
Svrha uplate: Donacija za Nevenu V.

Podsetimo, Uroš B. je osam porodica zavio u crno kada je započeo svoj krvavi pir. On je proteklog vikenda priznao krivicu za masakr u selima kod Mladenovca. Pred tužilaštvom je ispričao da je želeo da zaplaši stanovništvo, te da je zbog toga pucao u meštane. Većinu njih, kako je rekao, nije ni poznavao. Nakon stravičnog masakra, Uroš B. se sakrio kod svojih rođaka u selu Vinjište, gde su mu stavljene lisice na ruke.

POVEZANE TEME:

JEDNO DOBRO DELO DNEVNO: Beograđanka potstakla roditelje i decu na empatiju i humanost! (VIDEO)

U INVALIDSKIM KOLICIMA UPAO U SAVU: Pet heroja odmah skočilo u reku, spasili mladiću život! (VIDEO)

SLAVIMO SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG: Dan posvećen velikom čudotvorcu Srpske pravoslavne crkve!

Izvor: Nova.rs
Foto: Tanjug

YOU MAY LIKE

SRBIJA SVETSKI ŠAMPION U BASKETU: Amerika pala u finalu posle najvećeg preokreta u istoriji! (VIDEO)
OVO JE RUSKINJA UBIJENA SA DETETOM U PANČEVU: Olga je u Srbiju došla u potrazi za poslom i boljim životom!
PONOSNO PREDSTAVLJA OTADŽBINU: Jokić govorio o Srbiji, popularnosti u Somboru, pa zbunio odgovorom o Kalemegdanu! (VIDEO)
SRPKINJA I NAJMOĆNIJA ŽENA EVROPE: Udali su je za gej sultana koji joj je oslepeo braću, a onda je njen štićenik preuzeo tron!
ANĐEOSKIM GLASOM DIRNULA SRBIJU: Marija (8) otpevala premoćnu pesmu o domovini i raspametila publiku! (VIDEO)
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
GENIJALNI JOKIĆ DOVEO DENVER DO PRVE POBEDE U FINALU: Srpski košarkaš upisao tripl-dabl i oborio rekord star 25 godina (VIDEO)
KOSOVO JE SRCE SRBIJE, NEKA CEO SVET NAUČI: Mirotić poslao moćnu poruku Novaku Đokoviću!