Chicago, IL
52°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 2mph NNE
Humidity: 39%
Pressure: 29.69"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
48°F
46°F
45°F
45°F
45°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 45°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

VERODOSTOJNO? Da li je ovo fotografija ruske krstarice “Moskve” u vreme napada

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija koja navodno prikazuje ruski ratni brod Moskva, koji je potonuo nakon što je, navodno, pogođen ukrajinskim protivbrodskim raketama.

Izvor fotografije nije jasan, a njena autentičnost još uvek nije potvrđena. No, vojni stručnjaci kažu da bi mogla biti autentična.

Rob Li, doktorant na odseku za ratne studije londonskog “King’s College”-a, na Twitteru je objavio da fotografija “izgleda autentično”.

“Ovo je krstarica klase Slava”

OSINTechnical, poznati profil na Twitteru koji objavljuje obavještajne informacije iz otvorenih izvora, objavio je: “Ne mogu potvrditi autentičnost, ali ovo je krstarica klase Slava. Ne mislim da je bilo koji drugi od brodova te klase uništen na ovaj način”.

Brod Moskva je jedan od nekoliko krstarica klase Slava.

I dalje se ne zna zašto je potonuo zapovedni brod ruske Crnomorske flote. Ukrajina kaže da ga je pogodila protivbrodskim projektilima, a Rusija tvrdi da je potonuo od posledica eksplozija nakon požara na brodu.

Majka jednog od mornara s “Moskve” je za nezavisne ruske novine Novaja Gazeta rekla, prepričavajući razgovor sa sinom, da je brod pogođen s tri projektila koja su stigla iz smjera Ukrajine.

Nadamo se da ćemo uskoro saznati nešto konkretnije i relevantnije. Recimo, istinu.

Izvor: Index Foto: Twitter

YOU MAY LIKE