Chicago
64°
Cloudy
6:43 am6:39 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 10mph ESE
Humidity: 90%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 2
ThuFriSat
68/61°F
70/61°F
77/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

VELJKO BOLUJE OD NEPOZNATE BOLESTI: Potrebna mu je naša pomoć kako bi dobio dijagnozu u Americi!

Dvogodišnji Veljko Stojković boluje od atrofije mozga, retke neurodegerativne bolesti, a tačnu dijagnozu još nema. Nakon što lekari iz Srbije, ali i Evrope, nisu uspeli da je postave, Veljko je otputovao na kliniku Mejo u Sjedinjenim Državama.

Veljko Stojković je rođen kao zdrava beba, ali sa tri meseca krenule su prve tegobe.

“Izgubio je bitne funkcije, poput naučenih reči do tog trenutka – ishrane, ravnoteže. Stao je ne samo sa razvojem, nego se i vratio na niže stupnjeve”, priča Darko Stojković, Veljkov tata.

Dragana Stojković, Veljkova mama, kaže da je vrlo naporno i teško održati Veljka u životu, poput trenutka kada je prestao da čuje, da jede, izgubio akt gutanj i sluh. “Bio je poput biljke”, priča Dragana.

PROČITAJTE VIŠE:

Mejo klinika već je napravila pilot-projekat, a zajedno sa Univerzitetom Harvard, pokušaće da postave dijagnozu, jer se pretpostavlja da Veljko boluje od potpuno nepoznate retke bolesti.

“Na novou RNK rade se sva ispitivanja. Detaljno i podrobno, ne samo medicinski, već i naučno-istraživački, ispitaće celu pozadinu njegovog stanja da bi dobili dijagnozu, za početak“, kaže Veljkov tata.

Državi su se obratili da Veljku obezbedi medicinsku pratnju do Amerike, a odgovor čekaju. Da bi Veljko stigao do dijagnoze u Americi, možemo pomoći svi donacijom na GoFundMe stranici za malog Veljka na linku OVDE.

POVEZANE TEME:

“MOJ UNUK SE BORI VEĆ 4 GODINE”: Potresna ispovest Amerikanca koji je motorom došao u Srbiju da pomogne deci oboleloj od raka!

U MUCI SE POZNAJU JUNACI: Steva nakon razorne oluje sanirao štetu na kućama komšija! (VIDEO)

POSLUŠALA SVOJE SRCE: Sara je završila medicinu i umesto u Kuvajt otišla u Šabac, a ovo je razlog! (FOTO)

Izvor: Mediji
Foto: GoFundMe

YOU MAY LIKE