Chicago, IL
68°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 10mph NNE
Humidity: 47%
Pressure: 29.99"Hg
UV index: 7
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
68°F
66°F
66°F
64°F
63°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
84°F / 64°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

VELIKO PRIZNANJE ZA NAŠEG REDITELJA: Radoš Bajić na poziv Nikite Mihalkova u žiriju međunarodnog filmskog festivala u Moskvi!

“Poziv velikog Mihalkova za mene ima recipročnu vrednost, kao da me je iz zapadne filmske hemisfere pozvao lično Spilberg”, rekao je Bajić.

Glumac i reditelj Radoš Bajić biće deo žirija na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi na poziv Nikite Mihalkova.

“Posle velikog uspeha u SAD i prikazivanja “Heroja Halijarda” na Kapitol hilu – krećemo u osvajanje Moskve. “Heroji Halijarda” će imati svoju moskovsku svečanu premijeru u okviru pratećeg programa Međunarodnog filmskog Festivala koji se održava od 19. do 26. aprila u glavnom gradu Rusije. Takođe, na poziv čuvenog ruskog oskarovca Nikite Mihalkova ukazana mi je velika čast da budem član zvaničnog žirija Festivala. Poziv velikog Mihalkova za mene ima recipročnu vrednost, kao da me je iz zapadne filmske hemisfere pozvao lično Spilberg.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Posle prikazivanja “Halijarda” u Američkom kongresu, što ima istorijski značaj, jer je naš film prvi srpski film koji doživeo tu čast, u uzavreloj i usijanoj geopolitičkoj situaciji u svetu gde su sučeljavanja dve svetske sile na veoma opasnom nivou – misija “Halijarda” deluje kao glas razuma. I budi nadu da umetnost nema i ne treba da ima granice”, rekao je Radoš Bajić za RTS.

Osim Radoša Bajića, u žiriju su još producent Fridrik tor Fridrikson sa Islanda, scenarista Igor Vološin iz Rusije, reditelj Husein Karabej iz Turske, glumica Elena Ljarova iz Rusije i rediteljka Gulnara Sarsenova iz Kazahstana.

Međunarodni filmski festival u Moskvi održava se od 19. do 26. aprila, a za priznanja će se boriti filmovi iz Nemačke, Irana, Austrije, Turske, Rumunije, Meksika, Rusije i Srbije.

PROČITAJTE VIŠE:

VELIKO PRIZNANJE ZA NAŠEG MLADOG DIREKTORA FOTOGRAFIJE: Filip dobio nagradu na regionalnom festivalu u Ljubljani!

PUTIN UGOSTIO KUSTURICU U KREMLJU: Srpski reditelj želi da snimi tri filma inspirisana velikim ruskim piscima! (FOTO)

ČUVARI FORMULE NASTAVLJAJU DA NIŽU MEĐUNARODNA PRIZNANJA: Film Dragana Bjelogrlića na festivalu u Pekingu!

Izvor: Telegraf
Foto: Mileta Mirčetić

YOU MAY LIKE