Chicago
72°
Mostly Cloudy
6:36 am6:50 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 1mph WNW
Humidity: 67%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 3
FriSatSun
75/63°F
72/59°F
70/59°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

VELIKI USPEH NAŠE ZEMLJE: Srbija je domaćin međunarodne izložbe “EXPO 2027”!

Generalna skupština Međunarodnog biroa za izložbe (BIE), izabrala je Srbiju za novog domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe Ekspo 2027. godine.

Na skupštini koja je održana danas u Parizu, delegaciju Srbije na tom skupu predvodila je ministarka nauke tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.

Srbija je pobedila u sva četiri kruga glasanja na Generalnoj skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u kojima je imala najveći broj glasova, a u poslednjem krugu jedini protivkandidat je bila Španija.

Srbija je bila jedna od pet kandidata pored SAD, Tajlanda, Španije i Argentine. Srbija je imala posebnu prezentaciju. Tokom glasanja podršku delegaciji Srbije dali su predstavnici Kine, koji su zajedno sa delegacijom Srbije navijali tokom glasanja. Srbija je jedina zemlja iz jugoistočne Evrope koja se kandidovala da bude zemlja domaćin ove prestižne izložbe.

PROČITAJTE VIŠE:

Koncept-tema naše zemlje glasi: “Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve”. Pored Srbije, kandidaturu su podnele i SAD – Minesota, Tajland – Puket, Španija – Malaga i Argentina – San Karlos de Bariloče.

U delegaciji Srbije su i glavni urbanista grada Beograda Marko Stojčić, direktorka Beogradskog sajma Danka Selić, direktor Kongresnog centra Srbije Dušan Borovčanin, kao i predstavnici Vlade Srbije. Generalnoj skupštini prisustvuje i ministar spoljnih poslova Španije Hose Manuel Albares.

POVEZANE TEME:

STRANI VODIČI PRAVE HAOS U SRBIJI: Hram Svetog Save je džamija, Srbi su krivi za raspad Jugoslavije…

OVO SU ČAČANSKI “TIGROVI”: Rade najteže poslove koje drugi odbijaju, služe sugrađanima bez tarife! (FOTO)

PUSTA ZEMLJA: Ovo su prema popisu najcrnje tačke Srbije, mesta u kojima nema skoro nikoga!

Izvor: Telegraf
Foto: EXPO 2027

YOU MAY LIKE