Connect with us

Dijaspora

VELIKI USPEH DIJASPORE: Srpski doktor iz Čikaga dobitnik prestižne svetske nagrade!

Published

on

Profesor doktor Nebojša Knežević iz Čikaga, poznat i kao “dr Nick”, dobitnik je ovogodišnjeg prestižnog priznanja u oblasti terapije bola!

Upravni odbor Američkog udruženja za intervencionu terapiju bola (ASIPP) izabrao je Kneževića za nosioca nagrade “Dr. Menčikati” za izuzetna dostignuća.

Ova prestižna međunarodna nagrada dobila je ime po predsednku i osnivaču Američkog Udruženja za Intervencionu Terapiju Bola (ASIPP) doktoru Menčikatiju. Dodeljuje se vrhunskim ekspertima koji doprinuse nauci terapije bola i postižu značajne rezultate u lečenju pacijenata i edukaciji specijalizanata za terapiju bola.

Doktor Nebojša Knežević je najmlađi dobitnik u istoriji nagrade “Dr. Menčikati”.

Mlada i uspešna, Kristina Mihajlovski se zahvaljujući svojoj posvećenosti infektologiji i medicini našla u središtu…

Posted by Serbian Times on Thursday, April 8, 2021

Svečana dodela nagrade zakazana je za 25. jun u Nju Orleansu, kada se održava specijalna ceremonija godišnjeg kongresa ASIPP-a.

Nagrada “Dr. Menčikati” nije prvo međunarodno priznanje za srpskog stručnjaka. Doktor Nebojša Knežević je takođe proglašen za najboljeg doktora prema utiscima pacijenata 2017. i 2018. godine. Pored toga, 2016. i 2019. godine je izabran za najboljeg u naučnom radu i edukaciji specijalizanata i subspecijalizanata od strane Američkog udruženja za terapiju bola.

Nebojša Knežević je anesteziolog i subspecijalista u oblasti terapije bola na klinici za terapiju bola “Advocate Illinois Masonic Medical Center” u Čikagu. Šef je odseka za nauku i istraživanje i pomoćnik šefa katedre, a predaje i kao profesor anesteziologije i hirurgije na Univerzitetu Ilinoj.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Čikago dešavanja
Foto: Printscreen Facebook / Nebojša Knežević

Advertisement