Chicago, IL
70°
Sunny
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 70°F
Wind: 18mph S
Humidity: 29%
Pressure: 29.61"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
66°F
63°F
57°F
57°F
55°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
32°F / 23°F
46°F / 34°F
48°F / 37°F
61°F / 48°F

Published 3 years ago

By admin

VELIKI HAKERSKI UPAD: Ugroženi lični podaci gotovo 50 miliona korisnika T-Mobajl u SAD!

Američka podružnica nemačke telekomunikacione kompanije T-Mobajl (T-Mobile) saopštila je u sredu da su lični podaci više od 40 miliona bivših i potencijalnih budućih korisnika – uključujući imena, brojeve socijalnog osiguranja i podatke o vozačkim dozvolama – otkriveni u provalom u bazu podataka.

U saopštenju, kompanija za pružanje usluga mobilne telefonije navodi da su isti podaci takođe kompromitovani za oko 7,8 miliona sadašnjih post-pejd korisnika T-Mobajla. Ali dodali su da nije kompromitovan nijedan telefonski broj, broj računa, lični identifikacioni broj, lozinka ili finansijski podatak iz gotovo 50 miliona ugroženih naloga.

T-Mobajl je takođe potvrdio da je otkriveno oko 850.000 njegovih aktivnih pripejd imena korisnika, telefonskih brojeva i PIN-ova. Kompanija je rekla da je proaktivno resetovala sve PIN-ove na tim računima. Rečeno je da bivšim pripejd korisnica T-Mobajlovog Metroa, Busta i Sprinta nisu otkrivena imena niti PIN-ovi.

Dovedeni stručnjaci

Kompanija je u ponedeljak prvo objavila da je otkrila “neovlašćeni pristup” svojim podacima. Rečeno je da je odmah počelo ispitivanje tvrdnji i da su u pomoć doveli “vodeće svetske stručnjake za sajber bezbednost”. Kompanija je rekla da je locirala i odmah zatvorila pristupnu tačku za koju je verovala da se koristi za ilegalan pristup serverima.

T-Mobajl je rekao da preduzima hitne korake kako bi zaštitio sve koji bi mogli da budu izloženi riziku od sajber napada i nudi svima dve godine besplatne usluge zaštite identiteta. Zvaničnici kompanije preporučili su svim svojim postped klijentima da proaktivno promene svoj PIN.

Kompanija je saopštila da će u sredu objaviti objedinjenu veb stranicu sa informacijama o tome kako kupci mogu dodatno da se zaštite. Rečeno je da se istraga nastavlja.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Glas Amerike
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE