Connect with us

sport

VELIKA POBEDA SRPSKIH TENISERA: Novak i Viktor pokorili Australiju pa zapevali “Vidovdan” i “Marš na Drinu” (VIDEO)

Published

on

Tako je Novak u paru sa Viktorom Troickim nastupio u dublu protiv Lopeza i Karenja-Buste u finalu nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu, a sam početak meča nije obećavao.

Teniska reprezentacija Srbije osvojila je prvi, istorijski ATP Kup u Sidneju, pošto je u velikom finalu, u odlučujućem trećem meču, posle poraza Lajovića i pobede Novaka nad Nadalom, poražena selekcija Španije sa 2:0 (6:3, 6:4)

NOLETOVA MAGIJA: Đoković protiv Rusa vratio nemoguće i odveo Srbiju u finale! (VIDEO)

Iako je bilo očekivano da će Rafa Nadal igrati u udlučujućem meču za trofej, prema zvaničnom sajtu ATP Kupa, Rafa Nadal je odustao. Tako je Novak u paru sa Viktorom Troickim nastupio u dublu protiv Lopeza i Karenja-Buste u finalu nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu, a sam početak meča nije obećavao.

Španija je u uvodnom gemu povela 30:0, Troicki je smanjio na 30:15, da bi u nastavku Furija došla do dve brejk šanse koje su iskoristili za početno vođstvo posle neverovatne greške Viktora Troickog koji je sa mreže promašio zicer. U nastavku Španci dolaze i do 2:0 bez izgubljenog poena, da bi Srbija posle snažnih servisa Troickog, i dva asa, stigla do prvog poena na meču.

U nastavku, posle 3:1 za Furiju, usledila je mnogo bolja igra i “buđenje” Srbije. Pri rezultatu 3:2 za Špance, posle “čelindža” i duple greške, Srbija je povela 30:0, Španija se vraća sa tri vezana poena i dva asa Lopeza. Ipak, Srbija dolazi do brejk šanse koju koristi za 3:3.

Od tog momenta, sve je krenulo na bolje. Tako Srbija osvaja novi poen na svoj servis, da bi i u narednom gemu došla do dve brejk šanse koju koristi za novi brejk. Usledio je totalni preokret Novaka i Viktora koji osvajaju prvi set sa 6:3.

U nastavku, Srbija odmah dolazi do dve nove brejk šanse na 40:30 i odmah ih koristi! Posle vođstva Španaca u prvom setu od 3:1, Novak i Viktor osvaju 8 vezanih gemova! Srbija je povela 3:1, a onda i 3:2. Možda i prelomni momenat meča desio se upravo tada. Srbija je osvojila poen posle servisa koji nije priznat. Usledio je čelindž na zahtev Troickog, koji se ispostavio kao ispravan. Novak pokazuje koliki je fer plej igrač i u momentu kada se rezultat lomi, uzima prvi servis bez rasprave. Posle 40:40 Srbija dolazi do izuzetno bitnog poena za 4:2 i do kraja osvaja set za istorijsku titulu prvog ikada održanog ATP Kupa.

Da podsetimo, na putu do tirule Srbija je savladala Južnu Afriku,  Francusku i Čile, u četvrtfinalu pobeđena je Kanada i u polufinalu Rusijai n kraju Španija. Sa druge strane Španija je u grupi u Pertu pobedila Gruziju, Urugvaj i Japan. U četvrtfinalu u Sidneju, pobedili su Belgiju i domaćina Australiju.

Način na koji su Đoković i Troicki zajedno savojom podrškom proslavili pobedu je posebna priča.

Zagrljeni su pevali popularne srpske pesme “Ko da mi otme iz moje duše Kosovo” i “Marš na Drinu”.

IZVOR: Telegraf /Serbian Times FOTO: Printscreen/ATP CUP


Advertisement