Chicago, IL
37°
Sunny
6:01 am7:37 pm CDT
Feels like: 28°F
Wind: 14mph WNW
Humidity: 53%
Pressure: 30.25"Hg
UV index: 1
10 am11 am12 pm1 pm2 pm
41°F
43°F
45°F
46°F
46°F
SunMonTueWedThu
59°F / 41°F
66°F / 52°F
59°F / 41°F
46°F / 37°F
54°F / 45°F

Published 2 years ago

By admin

VEDRANA RUDAN: Svi građani sveta imaju dužnost da ne misle svojom glavom, zato Đokoviću treba skinuti glavu!

Federalni sud u Melburnu poništio je odluku Vlade Australije o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaka Đokovića i naložio njegovo puštanje na slobodu. Iako je sud presudio u Đokovićevu korist, vladin advokat Kris Tran je rekao da bi ministar za imigraciju Australije mogao ponovi da razmotri ukidanje Đokovićeve vize.

Agonija traje i dalje, a za to vreme oglasila se hrvatska spisateljica Vedrana Rudan i u svom stilu prokomentarisala aktuelnu situaciju.

– Jadranka Kosor, naša bivša premijerka, nečasna je osoba. Živi u stanu otetom od dvojice srpskih dečaka koji su nakon smrti roditelja iseljeni iz centra Zagreba samo zato što su Srbi. Jedan od dečaka je počinio samoubistvo, ali to gospođu nikad nije uznemirilo jer je sve bilo “po zakonu“. Odjednom ju je uznemirio Đoković koji je, prema njenom tumačenju, provalio u Australiju iako je znao da oni ne puštaju nikoga ko nije dva puta vakcinisan. Nije jedina koja trenutno u Hrvatskoj baca drvlje i kamenje na Đokovića “antivaksera“. Zaboravljaju svi ti komentatori da je Đoković dobio vizu – rekla je Rudan u intervjuu za “Blic”, odgovarajući na pitanje o Novaku Đokoviću.

– Zajebavanje Đokovića je čisti politički čin. Australijski premijer pokušava pred izbore na “slučaju Đoković“ dobiti nekoliko političkih poena. Zanimljivo je da su Nadalu progledali kroz prste. Crnac Džejms Ovens, slavni američki atletičar, bio je zvezda Olimpijskih igara u Berlinu 1936. Osvojio je četiri medalje. Hitler nije bio oduševljen njegovim trijumfom. Priča o Đokoviću je priča o Hitleru i posle Hitlera. Sramotno, ali toliko tipično za vrli, novi, svet. “Zakon je jednak za sve“. Zakon nikad nije bio jednak za sve i neće biti. Đoković je sve učinio „po zakonu“ – kaže ona i nastavlja:

– Pitam se ono što se malo ko pita, koliko je bilo “po zakonu“ zabraniti ruskoj teniserki ulazak u Australiju iako je vakcinisana, ali, sirotica, Sputnjikom koji Australci ne priznaju. Danas biti vakcinisan znači biti vakcinisan Fajzerom. O toj diskriminaciji ne pišu ostrašćeni kolumnisti. Njima je i to “po zakonu” – dodala je ona.

Kaže da veruje Novaku Đokoviću.

– Poznata sam kao žena koja je verovala u vakcinu. Tri sam se puta vakcinisala Sinofarmom, srećom, ne idem u Australiju jer bi i meni zatvorili vrata. Zbog toga ne mogu ni do Trsta. Koliko god veliki broj svetskih medija naglašava kako je Đoković bahat i kako je trebao poštovati pravila, mislim da on moćnicima smeta iz sasvim drugih razloga. Đoković pruža otpor i postavlja pitanja.

Danas se više nego ikad ceni poslušnost. Svi građani sveta imaju demokratsko pravo i dužnost da ne misle svojom glavom. Zato Đokoviću treba skinuti glavu. Verujem u njega. Ne bi se našao u ovoj situaciji da je bahati glupan. Glupani smo mi koji bespogovorno slušamo – a onda se na sve to nadovezala:

– Ja sam slepo verovala u vakcinu, epidemiolozima, teorijama o sojevima, danas sam sigurna da je samo u igri ogroman novac koji ide u džepove nekolicine razbojnika iz farmaceutske industrije. Kako da mi vakcinisani, obični ljudi sebi objasnimo da smo učinili sve „po zakonu“, a bolesnih sve više, bolnice se raspadaju, mrtvace nemaju gde odložiti, a posao grobara je trenutno u Hrvatskoj najtraženiji – rekla je Rudan.

Izvor: Blic Foto: Rudan.info

YOU MAY LIKE