Chicago, IL
70°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 14mph NNE
Humidity: 51%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 7
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
68°F
68°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 55°F
73°F / 57°F
70°F / 57°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

VEĆ MU PRESELO: Ilon Mask najavio moguću prodaju Tvitera, tvrdi da je upravlanje mrežom “bolno”!

Vlasnik Tvitera Ilon Mask rekao je u intervjuu za Bi-Bi-Si da je upravljanje ovom društvenom mrežom “prilično bolno” i “turbulentno” i da bi prodao kompaniju kada bi naišla prava osoba.

Mask, koji je još na čelu proizvođača automobila “Tesla” i raketne kompanije “Spejs Eks”, kupio je “Tviter” za 44 milijarde dolara u oktobru, a njegovo lično bogatstvo procenjuje se na skoro 190 milijardi dolara, što ga, prema Forbsovoj listi milijardera, čini drugom najbogatijom osobom na svetu.

U intervjuu za Bi-Bi-Si na pitanje da li se kaje zbog kupovine Tvitera, Mask je rekao da je “nivo bola izuzetno visok i da to nije neka vrsta zabave”. Intervju je emitovan i putem Tvitera, a pratilo ga je više od tri miliona korisnika.

Govoreći o dosadašnjem vremenu koje proveo na čelu “Tvitera“, Mask je rekao: “Nije bilo dosadno. Bio je to pravi rolerkoster”.

Dodao je i da reč o “zaista stresnoj situaciji u poslednjih nekoliko meseci”, ali je naglasio da i dalje smatra da je kupovina kompanije prava stvar.

Mask je saopštio da zbog obima posla “ponekad spava u kancelariji”, kao i da bi bilo pametnije da ne objavljuje tvitove posle tri ujutru. Dodao je da ima svoje mesto na kauču u biblioteci “u koje niko ne ide”.

PROČITAJTE VIŠE:

Na pitanje novinara o odluci da se nalogu Bi-Bi-Sija na Tviteru doda oznaka koja ga opisuje kao “medij koji finansira vlada”, Mask je rekao da zna da “Bi-Bi-Si generalno nije oduševljen time što ga svrstavaju u državne medije”.

Tviter je prvo dodao oznaku “Mediji koji su povezani sa državom” na glavni nalog Bi-Bi-Sija 4. aprila, pre nego što je to u subotu promenio u “Mediji koje finansira vlada”.

Govorio je i o finansijama kompanije i saopštio da se “većina njenih oglašivača vratila”. Takođe je rekao da smanjenje broja zaposlenih sa nešto manje od 8.000 u vreme kada je kupio Tviter, na oko 1.500 u ovom trenutku, nije bilo lako.

POVEZANE TEME:

TVITER DOBIO NOVI IZGLED: Na mestu prepoznatljive plave ptičice sada je popularni lik iz mimova!

SVOJ NA SVOME: Obama više nije najpraćenija osoba na Tviteru, a evo ko ga je prestigao!

MASK APELUJE: Zaustavite razvoj veštačke inteligencije dok ne postavimo bezbednosne protokole!

Izvor: RTS
Foto: Printscreen YouTube / Everyday Astronaut

YOU MAY LIKE