Chicago
37°
Rain
6:53 am5:15 pm CST
Feels like: 28°F
Wind: 12mph NE
Humidity: 92%
Pressure: 29.77"Hg
UV index: 0
FriSatSun
34/21°F
43/27°F
46/30°F

Published 2 weeks ago

By Serbian Times

VASPITAČICA, A BOGDAN: On je jedini vaspitač u Požezi i čuva decu u seoskom vrtiću! (FOTO)

Кad vas put navede u vrtić, veliku većinu zaposlenih koje tamo ugledate čine žene. Međutim, među stotinama vaspitačica mi smo pronašli i jednog mladića koji hrabro pokazuje da i muški pol može biti odličan u tom poslu. Vriska, plač i hiljadu pitanja su nezaobilazni ukoliko se odličite da radite u nekoj predškolskoj ustanovi, ali Bogdanu Đokiću iz Požege, jednom od retkih muških vaspitača u Srbiji, ništa od ovoga ne pada teško. Posle srednje šumarske škole upisao je Višu pedagošku i nakon stečene diplome zaposlio se u vrtiću.

-Svi su me pitali zašto sam se odlučio baš za to da postanem vaspitač jer je to retkost. Međutim, ja sam oduvek voleo rad sa decom i sebe tu pronalazim. Ono što mi je važno jeste da sam lepo od kolektiva prihvaćen, pogotovu što sam u izdvojenom odeljenju u selu nadomak Požege. Кolektiv je mali, ali se svi dobro slažemo. Pošto sam ja jedini muškarac, onda na sebe preuzmem te malo teže poslove, kaže Bogdan za RINU.

Nenaviknuti na muškarce u ovoj ulozi, roditelji su na samom početku imali pomalo upitne poglede. Ali, kada su videli kakav je Bogdan u ophođenju sa njihovim mališanima, sve predrasude su nestale.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

-U početku su zauzimali gard ne samo deca već i roditelji prema meni, jer nisu navikli. Sada je situacija dosta drugačija, deca su me kao muškog vaspitača zavolela iako nisu imali sličnik susreta sa timm. Кada su roditelji u pitanju, nekima je čak lakše prići muškom vaspitaču i reći problem koje uvide, priča Bogdan.

Dok je studirao, na grupi je bilo 70 devojaka i samo četiri momka. Slična situacija je i sada u kolektivu, ali Bogdan je prava podrška svojim koleginicama.

-Sa našim iskustvom i njegovom voljom i strpljenjem uklopio se u taj posao. Sve poteškoće je prevazišao i potpuno je ravnopravan član. Veoma se dobro snalazi, za kratko vreme njegove veštine nadaleko su se čule. Sva deca našeg kolegu toliko vole i toliko su vezana za njega da mi kao vaspitačice nemamo reči. Volimo da kažemo da svaki vrtić treba da ima jednog ovakvog vaspitača – dodaju Bogdanove koleginice vaspitačice.

Ovaj mladić dokazuje da podele između muških i ženskih poslova skoro i da nema, a da one stare narodne izreke “zna se ko kosi, a ko vodu nosi” ili “zna se ko vozi traktor, a ko otvara kapiju”, mogu slobodno da odu u zaborav.

POVEZANE TEME:

EVO KAKO IZNUTRA IZGLEDA ČUVENA KUĆICA NA DRINI: Struje nema, a ipak svetli, od poplave je čuvaju dobri duhovi pokojnih vlasnika (FOTO)

NAJPOZNATIJI SEOSKI LEKAR: Mile tvrdi da ima bioenergiju, a komšije čekaju u redu da ih primi!

DOBRA STRANA PADAVINA: Napunilo se Zaovinsko i Zlatarsko jezero!

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

KAKVA SCENA USRED AMERIKE: Najveći MMA borac svih vremena završio karijeru uz “Himnu za spas Srbije”! (VIDEO)
A NIKO JOJ NIJE VEROVAO: Srpska pevačica sinoć je bila na dodeli Gremija sa Bijonse i Adel!
MOŽE SE ŽIVETI OD UMETNOSTI U SRBIJI: Svojim slikama i lepotom Danica napravila ozbiljan biznis na društvenim mrežama!
UGLEDNI LEKAR SUPRUZI NANEO STRAŠNE POVREDE: Dobio 30 dana pritvora, isplivali jezivi detalji!
ZOVU JE “KRALJICA TROTOARA”: Švajcarski mediji srpsku pevačicu proglasili najpopularnijom prostitutkom!
VELIKI DAN ZA NJUJORŠKE SRBE: Patrijarh služio prvu liturgiju u crkvi Svetog Save otkako je ona izgorela na Uskrs 2016. godine (VIDEO)
GOVOR PATRIJARHA U ČIKAGU: Ne treba deci previše da pričate o Bogu, o tome kakvi treba da budu, nego da im budete najbolji primer! (VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!