Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 11mph SSW
Humidity: 66%
Pressure: 29.89"Hg
UV index: 0
2 am3 am4 am5 am6 am
57°F
57°F
54°F
54°F
52°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 39°F
48°F / 37°F
43°F / 32°F

Published 1 year ago

By admin

VAŠINGTON ZAHTEVA: Potpuno odlaganje roka za preregistraciju vozila na KiM!

Međunarodna zajednica tražila je od Prištine potpuno odlaganje primene odluke o preregistraciji vozila, a ne delimično odlaganje ili njenu primenu u fazama, izjavio je danas portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

Prajs je za američki medij „Pavlović tudej” rekao da su SAD razocarane i zabrinute zbog toga što vlada u Prištini nije poslušala zahteve i savete „svojih najbližih međunarodnih partnera” o odlaganju roka za preregistraciju vozila na KiM.

Govoreći o tome šta će administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena uraditi ako premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavi da protivreči SAD, državnom sekretaru SAD Entoniju Blinkenu, koji ga je pozvao da produži rok za preregistraciju i EU, Prajs je rekao da je poruka Bajdenove administracije Kurtiju jasna.

„Naši napori se nastavljaju”, poručio je Prajs.

On je podsetio da su SAD prošle nedelje objavile saopštenje u kojem su izrazile svoje jasno uverenje i uverenje svojih međunarodnih partnera da prištinska vlada treba da produži period implementacije odluke o preregistraciji vozila .

„Bili smo jasni i javno i privatno da međunarodna zajednica, uključujući SAD, traži potpuno olaganje primene ovih pitanja. Ne vidimo delimično odlaganje. Ne vidimo primenu u fazama. Međunarodna zajednica je tražila od vlade Kosova potpuno odlaganje implementacije”, podvukao je Prajs.

Prajs je rekao da će SAD ostati u bliskom kontaktu sa svojoim partnerima u regionu i sa EU.

„Ohrabrujemo Kosovo i Srbiju da nastave da učestvuju u dijalogu, koji se vodi uz posredovanje EU”, poručio je Prajs.

Izvor: Politika Foto: Printscreen / Politika

YOU MAY LIKE