Connect with us

Srbija

VANDALI UNIŠTILI SIMBOL GUČE: Slomljena velika truba koja je 15 godina dočekivala posetioce! (FOTO)

Published

on

Žitelje Dragačeva neprijatno je iznenadio prizor koji su zatakli na ulazu u varošicu, jer je slomljena i oborena na zemlji, pronađena truba velikih dimenzija koja je bila jedan od simbola Guče. Poslednjih 15 godina upravo ona dočekivala je i ispraćala na stotine hiljada saboraša sa najveće trubačke smotre na Balkanu.

“Truba postavljena na ulazu u Guču bila je jedan od najupečatljivijih znakova raspoznavanja. Bila je postavljena na izuzetno čvrstom postolju i vetar nije mogao da je obori, već sumnjamo da je za to kriv ljudski faktor. Ekipe komunalnog preduzeća ukolonile su ostatke trube, koja se nalazila na samom kružnom toku kako ne bi eventualno završila na saobraćajnici”, izjavio je za RINU Milivoje Dolović.

On ističe da će se u vrlo kratkom roku krenuti u pravljenje nove trube, kako bi saboraše svakako dočekao prepoznatljiv simbol.

“Dali smo nalog da se izradi nova truba koja će biti od drugog materijala, nadamo se da će nadživeti ovu prethodnu koja je najverovatnije zbog vandalizma i bahatosti pojedinica uništena. Nova truba biće poslavljena najkasnije za dva meseca”, kaže Dolović.

Sabor trubača u Guči za ovu godinu već je zakazan i biće održan od 05. do 07. avgusta, a organizatori uveliko spremaju bogat programski sadržaj.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement