Chicago
61°
Fair
6:40 am6:45 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 8mph ESE
Humidity: 85%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
MonTueWed
72/63°F
70/61°F
66/61°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

UZLETEO SA SPORTSKOG AERODROMA PA SE SRUŠIO U NJIVU: Ovo je pilot koji je tragično nastradao u Batajnici!

Pilot Aleksandar Arsić, koji je danas oko 12.10 časova uzleteo sa aerodroma “13. maj” u Batajnici, ubrzo nakon toga pao je u njivu.

Pilot je neposredno pre pada, preko radio-veze, javio da su mu otkazale komande i da avion ne radi.

Kako se saznaje, poginuli pilot Aleksandar Arsić bio je vlasnik aviona u kojem se srušio. Živeo je u Švedskoj a pre desetak godina postao je i vlasnik proizvodnje ove ultralake letelice – esqual.

-Nakon nekoliko minuta leta, pilot je javio da letelica pada i da su mu otkazale komande. Tada se veza prekinula – kaže izvor Informera iz istrage. Navodno, pilot nije imao katapult u avionu. Policija je na terenu i uviđaj je u toku.

Policajci trenutno češljaju teren oko samog mesta pada aviona kako bi pronašli delove letelice. Avion se pri padu potpuno raspao, a nesrećni pilot nije imao nikakve šanse, njegovo telo nađeno je nedaleko od letelice.

Avion se srušio u blizini auto-puta, kod skretanja za Batajnicu. Pao je na području Batajnice oko podneva, a policiji je oko 12.10 prijavljena nesreća, potvrđeno je FoNetu u Birou za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Avion je pao na vrlo nepristupačno područje, javljeno je da se vidi dim, a na teren su upućeni policija, hitna pomoć i vatrogasci i tek kad požar bude ugašen imaćemo više informacija, rečeno je u Birou.

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo nije se oglasio, a u Centru za istraživanje nesreća genciji FoNet je rečeno da su “ekipe upućene na teren”. Hitna pomoć, koja je uputila svoje lekarske timove na mesto nesreće, za sada “nema povrtanih informacija”.

Nedaleko od mesta pada aviona je aerodrom “13. maj” i centar za obuku pilota ultralakih vazduhoplova, ali od zvaničnika aerodroma FoNet nije mogao dobiti informaciju da li je avion poleteo sa njihovog uzletišta ili ne.

PROČITAJTE VIŠE:

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA: Stefan je uprkos bolesti postao đak generacije, a od stipendije je pokrenuo svoj biznis!

PO OCU SRPKINJE, A PO MAJCI KENIJKE: Bliznakinje Petra i Grejs krštene su pravoslavnoj crkvi, srpski običaji su za njih posebno blago!

ČUDO OD DETETA: Šumadinac Ogi (5) je najmlađi osvajač Kilimandžara na svetu! (FOTO)

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Youtube/ Tango Six

YOU MAY LIKE