Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 92%
Pressure: 30.13"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

(UŽIVO) VAGNEROV KONVOJ SVE BLIŽE MOSKVI: Izdato hitno upozorenje:„Ostanite kod kuće, nikako ne smemo na ulice!“ (FOTO, VIDEO)

Šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin optužio je ruske vlasti da su namerno pobile njegove borce i najavio udar na vojno rukovodstvo. Njegove trupe krenule su da zauzimaju gradove u Rusiji, a prema određenim informacijama, sada se kreću ka Moskvi. Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je to čin izdaje i da će se Rusija odbraniti.

Ruski vojnici su navodno postavili mitraljez na ulazu u Moskvu, prema fotografijama koje je objavio ruski list Vedomosti.

Kako prenosi Rojters, list Vedomosti izvestio je da je mitraljez postavljen na jugozapadnom rubu grada. Fotografije takođe pokazuju okupljanje naoružane policije na auto-putu M4 kojim se kreću pobunjeni Vagnerovi plaćenici.

Sergej Nariškin, šef ruske spoljne obaveštajne službe SVR, rekao je da je jasno da je propalo ono što je nazvao pokušajem destabilizacije društva i rasplamsavanja bratoubilačkog građanskog rata.

BBC: Vagnerov konvoj viđen u regionu južno od Moskve
BBC je verifikovao video koji prikazuje Vagnerov konvoj naoružanih vozila kako putuje autoputem M4, koji povezuje Voronjež i Moskvu kroz region Lipecka.

Guverner Lipecke oblasti je zamolio stanovnike da ostanu kod kuće i izbegavaju putovanja, bilo javnim vozilima ili javnim prevozom. Ova oblast se nalazi na oko 400 kilometara udaljenosti od Moskve.

PROČITAJTE VIŠE:

ŠEF VAGNERA PRIZNAO: Izgubili smo 20.000 boraca u bici za Bahmut!

PUTIN ISPUNIO ŽELJU VERNIKA: Posle 90 godina u muzeju ikona Svete Trojice Andreja Rubljova vraćena crkvi!

OBJAVLJEN IZVEŠTAJ OFICIRA ZA VEZU O UHAPŠENIM SRBIMA NA KIM: Srbi maltretirani, ruke pune rana, hematomi po glavi, ožiljci od batina! (FOTO)

Izvor: Nova
Foto: Printscreen Novosti

YOU MAY LIKE