Chicago, IL
63°
Clear
5:27 am8:06 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 2mph ENE
Humidity: 69%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 0
1 am2 am3 am4 am5 am
61°F
61°F
55°F
55°F
57°F
SatSunMonTueWed
81°F / 64°F
70°F / 59°F
82°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 55°F

Published 1 year ago

By admin

UŽIČKI SUPERMEN: Milovan (74) je najstariji Srbin koji se prijavio na dobrovoljno služenje vojnog roka (FOTO)


On gazi osmu deceniju života, ima 74 godine ali i dalje pomera granice dokazujući da je sve moguće. Milovan Milutinović iz Užica poznat je kao Supermen koji punom parom trenira i u poznim godinama, diplomirao je prošle jeseni na Fakultetu za fizičku kulturu, a ove upisao master studije. Ni to mu nije bilo dovoljno, pa se sada odlučio prijaviti i na dobrovoljno služenje vojnog roka

“Prijavio sam se u Regrutni centar Užice, popunio prijavu koja je prosleđena u vojnu komandu u Valjevo. Istog dana sam ministru Milošu Vučeliću poslao svu papirologiju, sa molbom da me prime u dobrovoljno služenje vojnog roka po drugi put. Prvi put sam vojsku služio pre više od pola veka”, kaže za RINU Milovan.

Ljubav prema otadžbini je njegov prvi razlog za ovu odluku, ali želi i omladini da bude pozitivan primer kako bi se što više njih prijavilo na služenje vojnog roka. Kako kaže, fizički i psihički apsolutno je spreman da ponovo obuje vijničke čizme i obuče uniformu.

REDOVNO TRENIRA I U POZNIM GODINAMA: Milovan Milutinović

“Fizički parametri, psihički, mentalni i seksualni su mi kao kod jednog tridesetogodišnjaka. U mojim godinama neki su napustili ovaj svet, neki ne mogu da ustanu iz kreveta, ja želim dokazati da i ukoliko pređete sedamdesetu to ništa ne znači, možete živeti kao mladić. Voleo bih da omladina sledi moj primer. Da živi zdravo i da se ne libe prijaviti na služenje vojnog roka. Ako mogu ja, mogu i oni”, kaže učički supermen.

Odgovor od Ministarstva odbrane još uvek čeka, ne bi bio iznenađen ni da ga odbiju, ali Milovan neće odustati.

“Znam da u Ustavu Republike Srbije ne postoji klauzula po kojoj može da se zabrani dobrovoljno i patriotsko služenje vojnog roka za svoju zemlju, za svoju Srbiju”, poručio je ovaj profesor fizičke kulture.

Izvor/Foto: RINA

YOU MAY LIKE