Chicago, IL
48°
Cloudy
6:04 am7:35 pm CDT
Feels like: 43°F
Wind: 11mph N
Humidity: 87%
Pressure: 30"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
48°F
48°F
48°F
48°F
46°F
FriSatSunMonTue
57°F / 36°F
50°F / 37°F
59°F / 43°F
63°F / 52°F
61°F / 37°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

UUUPS: Hrvatica mislila da se dopisuje sa poznatim glumcem, shvatila da je žrtva prevare kad joj se javio FBI!

Pulska policija istražuje prevaru 49-godišnjakinje koja je oštećena za više hiljada evra od strane odobe koja joj se na društvenim mrežama predstavila kao turski glumac.

Neko vreme se dopisivala s njim, a nakon što je muškarac zadobio njeno poverenje, zatražio joj je da mu uplati novac, obećavajući joj ljubav.

U razdoblju od 6. decembra prošle godine do 25. januara ove godine oštećena mu je na nekoliko računa uplatila više od deset hiljada evra, a shvatila je da je prevarena kada joj se s lažne e-mail adrese navodno javio FBI sa zahtevom za daljom uplatom novčanih sredstava i tad je slučaj prijavila policiji, prenosi N1 Zagreb.

PROČITAJTE VIŠE:

Kako bi se izbegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta i kako bi ostvarili imovinsku korist, koriste razne načine obmane, pa čak iskazuju i ljubav.

“Počinitelji tzv. romantičnih prevara kroz komunikaciju iskazuju snažna osećanja prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno poverenje, traže novac, poklone ili podatke o bankovnim karticama. Takođe mogu tražiti i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili videozapise”, navode iz policije.

Upozoravaju se građani da budu oprezni i da ne dele s nepoznatim osobama nikakav materijal koji bi ih mogao kompromitovati i koji bi počinitelju mogao da posluži za ucenjivanje.

POVEZANE TEME:

“BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA”: Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!

MASOVNA PUCNJAVA NA FLORIDI: Ranjeno 10 ljudi, policija nudi nagradu za informacije o napadačima!

POBEDA ZA ORLOVE: Golman Vladan Kovačević odbio da nastupa za BiH i odabrao Srbiju!

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE