Chicago, IL
70°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 70°F
Wind: 13mph S
Humidity: 61%
Pressure: 29.31"Hg
UV index: 2
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
70°F
66°F
63°F
59°F
59°F
WedThuFriSatSun
32°F / 21°F
46°F / 34°F
52°F / 37°F
59°F / 46°F
63°F / 50°F

Published 2 years ago

By admin

USTALI PROTIV BAJDENOVE NAREDBE: Čak 19 država SAD podnelo tužbe zbog obavezne vakcinacije!

Ukupno 19 američkih saveznih država podnelo je nekoliko odvojenih i zajedničkih tužbi protiv saveznih vlasti u kojima se traži da se blokira mera obavezne vakcinacije protiv koronavirusa za sve koji stupaju u poslovni odnos sa federalnim institucijama.

Državni tužioci Aljaske, Arkanzasa, Ajove, Misurija, Montane, Nebraske, Nju Hempšira, Severne Dakote, Južne Dakote i Vajominga podneli su zajedničku tužbu federalnom sudu u Misuriju.

Druga grupa država, uključujući Džordžiju, Alabama, Ajdaho, Kanzas, Južnu Karolinu, Jutu i Zapadnu Virdžiniju, podnela je tužbu federalnom sudu u Džordžiji.

Florida i Teksas su podneli pojedinačne tužbe protiv administracije predsednika Džozefa Bajdena.

Sve te države traže da bude blokiran Bajdenov zahtev da svi zaposleni u saveznim preduzećima budu u obavezi da budu vakcinisani protiv korona virusa do 8. decembra. Te države smatraju da su savezne vlasti prekoračile svoja ovlašćenja.

Bajdenovo pravilo odnosi se na sve pojedince i poslodavce koji po osnovu ugovora obavljaju određene poslove ili pružaju usluge za bilo koju saveznu agenciju ili ministarstvo.

Bajden je nedavno izjavio da će nalozi za vakcinaciju na saveznom nivou pomoći u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Države navode da žele da blokiraju i Bajdenov plan da savezna uprava za bezbednost i zdravlje na radu naloži obaveznu vakcinaciju i u svim privatnim preduzećima sa 100 ili više zaposlenih.

Te države smatraju da će mnogi zaposleni u saveznim i privatnim firmama dati otkaz čime će se smanjiti radna snaga ili će tom merom poslodavaci biti u obavezi da daju otkaz nevakcinisanim radnicima čime se krše pravila i zakoni.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / AFP News Agency

YOU MAY LIKE