Connect with us

Amerika

USPEH SRPSKOG TIMA U MALOM FUDBALU U ČIKAGU: Futsal klub “Bari 91” plasirao se u Prvu nacionalnu ligu SAD

Published

on

U Čikagu postoji klub nazvan Bari 91, svi će znati i zašto, mada ime kluba ne znači da u njemu igraju samo zvezdaši

Veljko Paunović nije više trener fudbalera Čikaga, ali brojna srpska iseljenička kolonija i dalje ima razlog da voli fudbal. Ako ne onaj veliki, koji Amerikanci zovu “soker”, onda onaj “mali” u kome su neki naši igrači, poput Prekija Radosavljevića ili Srbe Stamenkovića, ispisivali stranice istorije.

U Čikagu postoji klub nazvan Bari 91, svi će znati i zašto, mada ime kluba ne znači da u njemu igraju samo zvezdaši.

FUDBALSKI KAMP ZA BUDUĆE ŠAMPIONE (VIDEO): Crvena zvezda u Čikagu bira najtalentovaniju decu, neko možda potpiše i prvi ugovor!

Klub nosi ime jedne ugledne kompanije kamiona čiji je vlasnik Aleksandar Pavlović, veliki ljubitelj fudbala.

Klub Bari 91 je tokom dve poslednje godine osvojio veliki broj medalja. Na turniru u Čikagu osvojio je prvo mesto, u Atlantik Sitiju je bio drugi, drugo mesto i u Indijani, i u Mičigenu opet prvo mesto.

Ove godine jedan od najvećih uspeha je plasman u Prvu nacionalnu ligu malog fudbala u Čikagu.

Geplaatst door Bari Futsal op Vrijdag 4 oktober 2019

Zbog sjajnih rezultata klub je dobio poziv i odigrao prijateljski meč sa nacionalnom reprezentacijom SAD, na čijem čelu je gospodin Dušan Jakica, čovek iz Srbije koji je postao selektor SAD.

Klub Bari ima u planu osnivanje fudbalske akademije u Čikagu, koja bi mogla da zadovolji povećano interesovanje za futsal.

SASTAV EKIPE

Sjajnu ekipu Bari 91, u kojoj ima i fudbalera i iz Crne Gore i BiH, čine: Saša Punoš (iz Bijeljine), Bojan Andonov (Dimitrovgrad), Igor Lukić (Šabac), Ivan Savović (Beograd), Nikola Andrić (Šabac), Milan Panić, kapiten, (Bela Crkva), Pavle Drašković (Vrnjačka Banja), Stefan Stevanović (Vranje), Zvezdan Lazić (Beograd), Gvozden Lončović (Pljevlja), Bato Radončić (Berane), Aleksandar Pavlović (Užice), Nikola Blažić (Zrenjanin), Bratislav Nikolić (Knjaževac) i Predrag Stanišić (Sarajevo).

IZVOR: Novosti FOTO: Facebook Bari Futsal

Advertisement