Chicago
75°
Partly Cloudy
6:36 am6:50 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 1mph SE
Humidity: 61%
Pressure: 30.19"Hg
UV index: 5
FriSatSun
75/63°F
73/59°F
70/59°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

URAGAN NAPRAVIO HAOS NA FLORIDI: Više od 240.000 ljudi ostalo bez struje, ulice su pod vodom! (FOTO)

Uragan Idalija ostao je na nivou izuzetno opasnog uragana kategorije 2 kada je zašao u Džordžiju nakon što je jutros kao uragan kategorije 3 stigao do zapadne obale Floride uz olujne udare, obilnu kišu izazvavši poplave u oblastima koje ranije nisu toliko bivale na meti ekstremnih nepogoda.

Više od 240.000 potrošača ostalo je bez struje jer je jak vetar počupao drveće i bacio ga na dalekovode, a ulice su se pod vodom. Duž obale neke kuće su bile poplavljene gotovo do krovova, a neke su se urušile.

Dok se „oko uragana“ kretalo sa obale ka unutrašnjosti, razorni vetrovi su kidali saobraćajne znake i razbacivali limene krovove. U mestu Sidar Ki, veći deo centra je potopljen.

Idalija je sa okeana stigla na obalu u 7.45 ujutro u slabo naseljenom regionu Big Bend, i tada je bila svrstavana u uragan kategorije 3 sa maksimalnom brzinom vetra blizu 205 km/h.

Pri prelasku iz Floride u Džordžiju, istočno od Talahasija, snaga uragana je bila manja, te je Idalija postala uragan kategorije 2 sa maksimalnom brzinom od 165 km/h, ali je međudržavni auto-put 75 zatvoren jer je vetar oborio dalekovode na kolovoz.

PROČITAJTE VIŠE:

NEVEROVATNA SCENA U ČIKAGU: Televizijska ekipa snimala reportažu o pljačkama, pa sami završili opljačkani!

BIĆE SLAVLJA U ILINOISU: Tiket vredan 800.000 dolara prodat u prigradskoj prodavnici!

“USUDI SE DA SANJAŠ”: Džastis Rajd posvetio pesmu Đokoviću, evo kako je Nole reagovao! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Nova.rs
Foto: Ivy Ceballo/Tampa Bay Times via AP

YOU MAY LIKE