Connect with us

Srbija

UPOZNALI SE U PETAK, A VENČALI U PONEDELJAK: Iako je poznanstvo trajalo kratko, Zorana i Dragan proslavili 50 godina zajedničkog života!

Published

on

Da ljubavi na prvi pogled postoje i da mogu biti večne najbolje dokazuju Zorka i Dragan Stevanović iz sela Stragari kod Topole.

Oni su se pre tačno pola veka upoznali u petak, a venčali u ponedeljak. Sada slave svoju zlatnu svadbu, zaljubljeni kao nekada i kako kažu, posle toliko godina zajedničkog života nikada se nisu pokajali što su tako brzo stali na ludi kamen. Zorka je rodom iz sela Rutoši kod Nove Varoši, a Dragan je rođeni Šumadinac. Sudbina je htela da se sretnu i zavole baš u blizini manastira.

Zorka je došla kod sestre koja je takođe udata u Stragare za praznik ‘Preobraženje’. Krenuli su u manastir Blagoveštenje pešice, krenuo sam za njima i sustigao ih nedaleko od manastira. Sve je počelo poznanstvom onako uz put, pešačenjem prema manastiru. Dobro se sećam da su nam se pogledi sreli negde u blizini tzv. Korita kod lakat krivine. Dva dana nam je bilo sasvim dovoljno da se odlučimo za brak i sada posle pedeset godina zajedničkog života ponovo bih isto uradio – priča Dragan.

Po svemu sudeći to je bila ljubav na prvi pogled i opstala je čitavih pola veka. A, Zorka svima koji ih znaju uvek izmami osmeh na lice kad kaže “Voleli se ja i moj Dika od petka do ponedeljka”. Stevanovići imaju svoj recept za sreću u koji se kunu, jer se pokazao kao izuzetno delotvoran.

Smatram da su duge veze koje mladi sada praktikuju gubljenje vremena, mi smo se kroz brak upoznavali, voleli, stvarali porodicu, gradili kuću i sve smo rame uz rame složno – rekao je Dragan.

Bračni par Stevanović ima troje dece i devet unučića, uskoro će stići i praunučići pa će svako njihovo narodno slavlje uveličati još brojnija porodica i prijatelji.

Izvor: Rina Foto: Rina

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement