Chicago, IL
55°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 84%
Pressure: 29.42"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
55°F
55°F
55°F
57°F
59°F
WedThuFriSatSun
32°F / 21°F
46°F / 34°F
52°F / 37°F
61°F / 45°F
63°F / 50°F

Published 2 years ago

By admin

UJEDINJENE NACIJE BIRAJU NAJBOLJE SELO SVETA: Mokra Gora, Gostilje i Tršić u trci! (FOTO)

Turistička organizacija Užica kandidovala je Mokru Goru za izbor najboljeg sela na poziv Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija. Svaka zemlja članica može kandidovati najviše tri sela, a posle zasedanja nacionalne komisije Ministarstva trgovine i turizma odlučeno je da Srbiju predstavljaju Mokra Gora, Gostilje i Tršić.

Da bi planinska lepotica na zapadnom delu zemlje na konkursu zasijala punim sjajem, na Mokroj Gori u dogovoru sa meštanima krenulo se u asfaltiranje šest putnih pravaca i rešavanja ključnih infrastrukturnih problema koji su od vitalnog značaja za razvoj tog dela Srbije.

Gostilje / Wikimedia Creative Commons

“Očuvani kulturni i prirodni resursi i ogroman turistički potencijal kandidovali su upravo Mokru Goru na listu sela koja će se takmičiti za titulu najboljeg sela po pozivu Svetske turističke organizacije. Na nama je da i u narednom periodu učinimo sve što je neophodno kako bi u Mokroj Gori, pre svega mladi ostajali i dalje razvijali potencijale kojima jedno od najvećih užičkih sela raspolaže. Šarganska osmica i Drvengrad već su prepoznati od strane brojnih posetilaca i turista iz zemlje i inostranstva, a na nama je da podržimo nove sadržaje i radimo na daljoj izgradnji neophodne infrastrukture”, saopštila je Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Planirano asfaltiranje puteva ukupne dužine od 1500 metara finansiraće se udruženim sredstvima meštana i Grada Užica, a takođe lokalna samouprava sopstvenim sredstvima uradiće i putni pravac od stare Crkve ka Stolcu u dužini od oko 2 100 metara. Кrajem prošle godine urađena je i rekonstrukcija Sportskog terena kod škole.

Tršić / Wikimedia Creative Commons

“Želimo da u saradnji sa republičkim institucijama, a opet u skladu sa planovima koji se odnose na očuvanje životne sredine i prirodnih resursa razvijamo sve turističke potencijale Mokre Gore, čime će se sigurno u znatnoj meri poboljšati i kvalitet života meštana i nadamo se povećavati njihov broj”, zaključila je gradonečelnica.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE