Connect with us

Balkan

UGLEDNI HRVATSKI FILMSKI KRITIČAR: „Južni vetar“ i „Toma” najbolji filmovi!

Published

on

Čuveni hrvatski filmski kritičar Nenad Polimac izabrao je najbolje ovogodišnje regionalne filmove na svojoj listi u “Jutarnjem listu” i na prva dva mesta stavio je srpska ostvarenja “Južni vetar: Ubrzanje” Miloša Avramovića i “Tomu” Dragana Bjelogrlića.

Prvo mesto na njegovoj listi za 2021. zauzeo je „Južni vetar: Ubrzanje“ u režiji Miloša Avramovića, sa Milošem Bikovićem, Jovanom Stoiljković i Mikijem Manojlovićem u glavnim ulogama.

„Nastavak velikog hita o momku koji krade automobile zato što u njima uživa snimljen je s puno većim budžetom, ali mnogi i dalje preferiraju original… Finale će vas sigurno šokirati, jer tako nešto već dugo niste videli u nekom proizvodu iz regiona“, piše Polimac za „Jutarnji list“.

Drugo mesto na njegovoj listi zauzeo je biografski film „Toma“ u režiji Dragana Bjelogrlića i Zorana Lisinca, sa Milanom Marićem kao Tomom Zdravkovićem.

„Biografski film o Tomi Zdravkoviću, pevaču koji je mudro vrludao između „narodnjaka“ i šlagera, zbog čega je imao izuzetno veliki krug poklonika u svim krajevima bivše Jugoslavije“, objašnjava Polimac.

Treba reći da je ovo veliki uspeh za srpski film, jer je Nenad Polimac jedan od najznačajnijih filmskih kritičara sa ovih prostora.

Izvor: Nova.rs Foto: Promo

Advertisement