Chicago
45°
Kиша
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 12mph ENE
Влажност: 87%
Притисак: 29.87"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
43/37°F
41/32°F
43/34°F

Published 2 godine ranije

By admin

UDARNA VEST U HRVATSKOJ: Zoran Milanović se sprema za rat sa Srbijom!

Hrvatski dnevni list “7Dnevno” objavio je, u današnjem izdanju, tekst da se Hrvati spremaju za rat protiv Srbije.

Na duplerici ovaj list donosi tekst sa naslovom “Milanović se sprema za rat sa Srbijom”. Kako navode u tekstu, Milanović će stati u odbranu pilota kako bi sprečio Srbiji ulazak u EU.

“Reč blokada uskoro bi mogla da postane jedna od najkorištenijih u verbalnim istupima predsednika Zorana Milanovića, koji je poslednjih nekoliko nedelja pažnju ne samo domaće, nego i evropske javnosti privlačio svojim stavom o pristupu Finske i Švedske NATO savezu, pri čemu je najavio blokadu tih dveju zemalja ako se ne stane u zaštitu Hrvata u BIH na način da im se omogući promena izbornog zakonodavstva”, piše hrvatski list “7Dnevno”.

Možda u Finskoj i Švedskoj Milanovićevi ultimatumi nisu najbolje odjeknuli, ali među hrvatskim desničarima i Hrvatima u BiH njegova retorika našla je plodno tlo.Naime, kako tvrde upućeni iz ureda Zorana Milanovića, on će uskoro početi blokadu da spominje i u kontekstu Srbije”, dodaje se u tekstu.

Okidač mu je bila prošlonedeljna odluka Tužilaštva Republike Srbije da podigne optužnicu protiv hrvatskih pilota zbog delovanja u vojno-policijskoj operaciji Oluja. Jasno je da se nakon ovih packi iz Vučićeve Srbije od Milanovića očekuje paljba na Srbiju.

“Prema rečima Milanovićevih saradnika, Srbija je podizanjem optužnice povredila međunarodno pravo i hrvatski suverenitet i na toj tezi Milanović je spreman da bazira svoje nove napade, zahtevajući da Hrvatska blokira srpske pregovore sa EU, na čemu godinama insistira dobar deo predstavnika hrvatske desnice”, zaključuju iz lista 7Dnevno.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen YouTube / HINA multimedija

YOU MAY LIKE