Chicago, IL
54°
Sunny
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 6mph S
Humidity: 83%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 0
9 am10 am11 am12 pm1 pm
57°F
61°F
63°F
64°F
64°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

U ZEMLJOTRESU U TURSKOJ STRADAO DEČAK SRPSKOG POREKLA: “Bio je izuzetno pametno i lepo dete. Plavokos, vedar, pravi anđeo!”

Užasan zemljotres koji je pogodio Tursku ugasio je i život jednog dečaka srpskog porekla. Pod ruševinama zgrade u kojoj su živeli u Iskenderunu, zauvek je zaustavljeno detinjstvo osmogodišnjeg Robina Pejkovića.

Povrede su bile takve da je maleni Robin podlegao na mestu. Nije bilo spasa ni u maminom zagrljaju, koja je pokušala da ga te noći, dok je spavao, rukama i telom zaštiti.

Vest o stradanju dečaka odjeknula je i, poput munje, gotovo oborila oca Igora. Zatekla ga je u Meksiku, gde radi nekoliko godina. Ali, i najbliže Igorove rođake u Kragujevcu i Beogradu.

Bio je izuzetno pametno i lepo dete. Plavokos, vedar, pravi anđeo – ispričao je “Novostima” Igorov brat od tetke Saša Joksimović, koji je potpisao čitulju u našem listu. – Svi smo ranjeni, jer je on često dolazio u Srbiju. Ponekad sa majkom, a češće sa oba roditelja. Uvek smo se radovali njihovim dolascima i odmorima koje smo zajedno proveli. Bio je s nama tokom novogodišnjih praznika, pa još nismo ni navikli bez njega, a sada se, eto, i zauvek rastadosmo.

PROČITAJTE VIŠE:

Potresen je Saša Joksimović. Priča nam da se pre nego što se javio “Novostima” da nam prenese poruku Robinovog tate da možemo da pišemo o njegovom jedinom detetu, bez koga je u trenu ostao.

Igor je jedva govorio – ovo ga je slomilo – jedva progovara i Saša. – Prosto čovek nema reči da opiše nesreću koja nas je zadesila.

Igora je put iz Srbije, iz Kragujevca, odveo u Iskenderun, na obale Egejskog mora. Dobio je posao, kao mašinski inženjer, u jednoj evropskoj kompaniji. Tamo je ubrzo i upoznao svoju Semu, profesorku engleskog iz Iskenderuna. Kako se kompanija u kojoj je radio pomerala, tako je i njih kroz svet vodio put. Turska, pa Amerika.

U Americi se rodio i njihov Robin, u septembru 2014. godine. Kada je uveliko kotrljao svoje lopte, zakotrljao se i novi put zbog Igorovog posla. Nova adresa, Rusija, a posle izvesnog vremena vratili su se u Tursku, gde su nastavili život prepun ljubavi, sreće i planova. Velika podrška bila im je Semina porodica, posebno Robijeva baka. Kada je maleni ušao u petu godinu, tata je ponovo morao na put.

Posao ga je odveo u Meksiko, a mama i on ostali su u Iskenderunu. Robin je tu krenuo u školu, i prepolovio drugi razred. Bili su u svom domu kada se snažno zatresao grad.

Ne mogu ni da zamislim Senin i Igorov bol za detetom – kaže kao za sebe Saša Joksimović. – Ne mogu ni da zamsilim kako će im život trajati bez njihovog malog anđela. Stvarno je bio kao anđeo. Po svemu je bio takav. Bio je ukras u našim kućama, velika radost i Igorovoj majci Slobodanki i bratu Aleksi koji žive u Kragujevcu.

Maleni Robin Pejković sahranjen je juče na pravoslavnom groblju u Iskenderunu. Opelo je služio grčki sveštenik. Na večni počinak dečaka zauvek usnulog u maminom naručju ispratili su njegovi najbliži, tata Igor i mama Sena. Tuga ovih ljudi utopila se u slike sveopšte nesreće i užasa: u trenutku kada je sahranjivan plavokosi dečak poreklom iz Srbije, sahranjivalo se na sve strane u ovom lučkom gradu.

Izvor: Blic.rs
Foto: Printscreen Twitter @301military

YOU MAY LIKE