Chicago, IL
54°
Cloudy
7:06 am4:19 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 14mph S
Humidity: 90%
Pressure: 29.6"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
54°F
54°F
54°F
50°F
46°F
SunMonTueWedThu
36°F / 25°F
39°F / 30°F
41°F / 27°F
39°F / 30°F
46°F / 36°F

Published 4 years ago

By Sanja Ilić

U ZATVORU ZBOG OCA MINISTRA STEFANOVIĆA: Uhapšen radnik “Krušika” koji je otkrio aferu sa prodajom oružja Arapima

Osobi koja je navodno novinarima dostavila podatke o tome da je otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Branko, umešan u trgovinu oružjem, određen je pritvor od 30 dana, piše nedeljnik NIN

Umesto da tužilaštvo i policija istražuju mogući kriminal i aktere iz afere o trgovini oružjem, vlast se dala u potragu za onima koji su omogućili da se kompromitujući dokumenti objave, piše NIN.

Reč je o IT stručnjaku A.O. u fabrici Krušik, koga tužilaštvo sumnjiči za odavanje službene tajne.

ORUŽJE IZ KRUŠIKA: Završilo u rukama ISIS u Jemenu

Nakon hapšenja A. O, IT stručnjaka u fabrici Krušik, sudija za prethodni postupak u prvom trenutku, iako pod velikim pritiskom, uhapšenom nije odredio zatvorski već kućni pritvor, ali je ta odluka preinačena nakon žalbe tužilaštva.

U Višem sudu u Beogradu NIN-u je potvrđeno da je Vanraspravno veće 27. septembra odredilo pritvor od 30 dana osumnjičenom i da se on trenutno nalazi u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Pritvor mu je, piše taj nedeljnik, određen po tri tačke – zbog opasnosti od bekstva, da ne ponovi krivično delo i da ne utiče na svedoke.

NIN navodi da javnost o tom slučaju nije obaveštena, kao i da je do “tajne akcije vlasti” došlo nakon objavljivanja teksta o trgovini oružjem na međunarodnom portalu Arms voč, kako bi se utvrdilo na koji su način kompromitujući dokumenti došli do novinara.

Portal “Arms voč” objavio je ranije da minobacačka municija iz Krušika, preko firme GIM i kompanija iz SAD odlazi u Saudijsku Arabiju, odakle nalazi put do ISIS terorista u Jemenu.

Taj portal je tvrdio da je u sve umešan i Branko Stefanović, otac ministra Nebojše Stefanovića. Sam sajt Arms voč ubrzo je postao meta DDoS napada i zbog toga tekst u kojem se pominje Branko Stefanović danima nije bio dostupan za posetioce sajta iz Srbije. U Arms voču tvrde da su organizovani hakerski napadi dolazili iz Srbije.

TEKST: NIN, FOTO: Armswatch

YOU MAY LIKE