Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 92%
Pressure: 30.13"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

U SEĆANJU UZ REČI PATRIJARHA: Završen mural posvećen četvorici nastradalih mladića u Čačku! (FOTO)

Poznati street art umetnik, Stevan Šoln, završio je oslikavanje murala u strogom centru Čačka na kom su likovi četvorice tragično nastradalih mladića, koji su živote izgubili prošlog juna u saobraćajnoj nesreći u selu Jančići kod Čačka. Ognjen Vasiljević, Nikola Zekavica, Luka Mićović i Ivan Stančić nasmejani i srećni baš kakvi su i bili, nikad neće biti zaboravljeni. Na muralu je ispisana i poruka patrijarha Pavla – proći će sve, ali duša, obraz i ono što je dobro ostaju zauvek.

-Likovi naše dece simbolizuju mladost, bezbrižnost, opuštenost, ali takođe neka to bude opomena mladima da se iza svake krivine može dogoditi nesreća. Nek se uvek sete šta se njima dogodilo, nek prikoče, kako se ovakva tragedija više nikada nikome ne bi ponovila. Na prvom mestu deca treba da budu srećna, opuštena, bezbrižna, ali i da vode računa jer je život strahovito promenljiv i tragedija vreba iza svakog ćoška. Uvek treba spustiti loptu, primiriti se, pomiriti se i razmisliti dobro, kaže za RINU Boro Vasiljević otac nastradalog Ognjena.

Inicijativa za oslikavanje murala visokog 16 metara, potekla je od dece iz Gimnazije i Ekonomske škole, roditelja, a veliku podršku pružila je i lokalna gradska vlast.

Zadatak oslikavanja murala sa likovima četvorice mladića na sebe je preuzeo istaknuti street art umetnik Stevan Šoln koji je zajedno za Marijom Šoln naslikao jedan od najpoznatijih i najslikanijih murala u Beogradu, a koji nosi naziv Zamisli želju.

Kada su prošlog juna nastradala četiri mladića u Jančićima, to nije bila tragedija samo za porodice i prijatelje, već tragedija za čitav grad. Svi koji su poznavali Ognjena, NIkolu, Luku i Ivana za ove momke su imali samo pohvalne reči. Bili su odlični đaci, dobra deca, posvećeni drugari i dobri ljudi. Da su i te kako bili voljeni i omiljeni, pokazuje i izuzetna posećenost turnira koji je ovog leta organizovan u znak sećanja na njih, na terenima Sportskog centra Mladost.

-Bilo je oko 200 učesnika, 24 prijavljene ekipe, a terenima je prodefilovalo oko 3.000 ljudi. Zaista mi je posebno drago što ih se deca, njihovi drugari sećaju sa lepom emocijom i na sebi svojstven način ne dozvoljavaju da naša deca budu zaboravljena, zaključuje Boro.

POVEZANE TEME:

SUBOTIČKI HEROJI: Četvoro mališana prodaje limunadu da pomogne bolesnoj baki i samohranom ocu! (VIDEO)

ISPOVEST MAJKE MALOG LAVA: Verujemo našim lekarima i nadamo se najboljem, on se dobro oseća, veseo je i razigran!

ZAPLET ZA TRILER: Otac i sin oteli Nemca u Zemunu, policija ga spasila pa otkrila da je na poternici zbog bekstva iz zatvora!

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE