Chicago, IL
52°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 4mph N
Humidity: 42%
Pressure: 29.69"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
50°F
46°F
45°F
45°F
45°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 52°F
64°F / 43°F

Published 1 year ago

By admin

„U POZICIJI SAM DA PIŠEM ISTORIJU“: Đoković pokazao svetu šta je stav i ambicija!

Novak Đoković govori nekoliko svetskh jezika, a francuski mu je postao toliko dobar da je mogao da se uključi u radio emisiju i da govori o razlozima zbog kojih se još uvek takmiči.

Marion Bartoli je bila domaćin srpskom asu na radiju „RMC“, a Đoković je izneo nekoliko zanimljivih zapažanja.

Interesovalo je legendarnu francusku igračicu otkud Đokoviću toliko motivacije da punih 20 godina igra profesionalno tenis.

„Potrebne su mnoge žrtve da se održi ovaj nivo na teniskom terenu. Ovaj život nije lak jer ste stalno u avionu i u hotelima. Sada sa decom, ima još i više emocija. U pitanju je ljubav i strast prema tenisu“, započeo je Đoković.

Čovek koji je osvojio sve masters titule (Indijan Vels, Majami, Monte Karlo, Rim, Kanada, Sinsinati, Šangaj, Madrid i Pariz) po najmanje dva puta svestan je traga koji je ostavio u ovom sportu.

„Svaki put kada sam na terenu sa reketom, čak i onih dana kada nisam motivisan, tražim inspiraciju da unapredim svoju igru. To je uslov broj jedan zbog kog nastavljam da igram posle 20 godina. Posle toga je tu ambicija osvajanja velikih titula koje imamo u tenisu i da budem u istoriji. Ja sam u posebnom trenutku. U poziciji sam da pišem istoriju mog sport. To je možda i najveća motivacija da nastavim da se takmičim.“

Izvor: Nova.rs Foto: Printscreen / Nova.rs

YOU MAY LIKE