Connect with us

Amerika

U NJUJORKU PREDRATNO STANJE: Pred izbore svi zatvaraju i zakivaju prodavnice i lokale, plašeći se nemira!

Published

on

Uoči predsedničkih izbora u SAD-u 2020. godine, mnoštvo preduzeća iz Njujorku nije želelo da rizikuje i na vreme je zaštitilo izloge lokala, plašeći se potencijalnih građanskih nemira i nereda.

Prodavnice u Sohu, Midtaunu i drugim delovima Menhetna već su ojačale staklene prozore šperpločama uoči sučeljavanja predsednika Trampa i njegovog demokratskog protivnika, bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena.

Prodavnice prestižnih modnih marki poput Šanela, Monklera, Levi’sa, Dior-a i Tifanija preduzele su te mere iz predostrožnosti.

Iste mere pravovremeno su preduzeli i drugi svetski brendovi, koji su praktično “zakovali” izloge svojih lokala, Saks Fift Avenue, Luj Viton, Dolče & Gabana i mnogi drugi…

Policijski zvaničnicu su izdali upozorenje vlasnicima trovinskih lanaca čiji objekti se nalaze u protestnim žarištima, kako bi pravovremeno preduzeli mere i zaštitili se od mogućih nemira koji bi mogli prozrokovati visoku materijalnu štetu.

U pismu upućenom preduzećima i restoranima, gradska patrola Menhetna, koja pokriva 59. ulicu i niže, saopštila je da će sprovoditi mere bezbednosti kako bi sprečila eventualne nerede.

U ovom trenutku nema “konkretnih izveštaja ili konkretnih pretnji”, izjavio je gradonačelnik Njujorka tokom konferencije za štampu u Gradskoj kući.

„Svi su zabrinuti zbog izbornih rezultata i onoga što će se uslediti nakon izborne noći, ali želim da naglasim da u ovom trenutku nema razloga za brigu“, rekao je Hizoner, dodavši da su spremni i na sve nepredviđene okolnosti.

Bez obzira šta se desilo nakon izbornog dana, gradonačelnik Bil de Blasio tvrdi da će oni novonastalu situaciju dočekati spremni, kao i svih prethodnih puta.

U međuvremenu, prodavnice u drugim gradovima širom SAD-a, uključujući San Francisko takođe su zaštitile svoje izloge šperpločama, strahujući od potencijalnih nemira i previranja povezanih sa izbornom utakmicom..

U ponedeljak je najavljeno da će se preduzeti niz bezbednosnih mera kako bi se zaštititila Bela Kuća u Vašingtonu, glavno radno mesto predsednika Sjedinjenih Država.

Izvor: New York Post Foto: Pixabay

Advertisement