Chicago
73°
Mostly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 7mph E
Humidity: 66%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
SatSunMon
73/59°F
70/63°F
70/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

U MUCI SE POZNAJU JUNACI: Steva nakon razorne oluje sanirao štetu na kućama komšija! (VIDEO)

Nakon razornog nevremena koje je pogodilo Novi Sad, velika materijalna šteta načinjena je na krovovima kuća, škola i na drugim objektima. Kako bi zaštitili svoju imovinu, oni koji su to mogli, odmah su krenuli sa popravkom štete, a brojne komšije i prijatelji pritekli su im u pomoć. Među njima je i Steva Marić iz Petrovaradina.

Narodna izreka glasi da se u muci uvek poznaju junaci. Upravo tako, u tim teškim vremenima znaju da se pojave ljudi, čija nas dobrota i veličina često ostavi bez reči. Steva Marić iz Petrovaradina, pritekao je u pomoć komšijama i sanirao štetu nakon razornog nevremena.

Srušena jedna jelka, upetljani strujni kablovi i polomljeni crepovi na osam kuća samo su deo štete, koju je Steva Marić sa svojih deset prstiju uspešno otklonio. Njemu ni vetar nije predstavljao barijeru da se popne na visoke krovove kuća i da pritekne u pomoć komšijama.

Ja sam se osećao dobro jer sam učinio dobro, koliko sam mogao, toliko sam i uradio. Sve je otišlo – od krova pa do unutra do gipsanih radova, enterijer i sad je sve to na njima. Ja što sam mogao to sam zaštitio za prvu ruku, najlon podletvao i sanirao sam da ne propada i dalje – izjavio je Marić.

A kako on sam kaže, ljudski je pomoći kada vidiš da se neko našao u nevolji. Upravo takvi ljudi nam vrate nadu u ljudskost. Zato, kada bi svako od nas makar malo želeo da učini i pomogne nekome, kao što je to Steva uradio, lakše i brže bi se otklonila šteta u gradu.

PROČITAJTE VIŠE:

MALIŠANI HEROJSKOG SRCA: Za vreme raspusta deca iz Dragačeva uče kako se obavlja posao vatrogasca! (FOTO)

OLUJA PRESTRAVILA SRPSKE BIZONE: Zbog nevremena pobegli sa Fruške gore, dva puta morali da ih vraćaju!

PIRAMIDE U SRBIJI? Za ova dva brda blizu Arilja meštani tvrde da su ista kao u Bosni, a evo i zašto! (FOTO)

Izvor: Telegraf
Foto: RTV

YOU MAY LIKE